Април 2017

Четвртак, 06.04.2017

Потписивање Протокола о сарадњи између управљачког тијела ИПА ПРОГРАМА – ХНК и Града Мостара

 

Потписивање Протокола о сарадњи између управљачког тијела ИПА ПРОГРАМА – ХНК и Града Мостара бит ће уприличено у Градској вијећници 6.4.2017.год. (у четвртак) у 9:30 сати.

Као предсједница управљачког тијела Протокол ће потписати директорица Управљачког тијела ИПА Јадранског програма Паола Ди Салваторе.

Протокол се односи на бесплатну помоћ кадровима Града Мостара и ХНК-а у вези изобразбе, обуке истих у припремању и апликацији ЕУ ПРОЈЕКАТА и отварању једног Уреда за ЕУ ПРОГРАМЕ у ГРАДУ МОСТАРУ за Европске програме у Мостару уз помоћ Управљачког Тијела ИПА ПРОГРАМА за ЈАДРАНСКО-ЈОНСКУ МАКРО РЕГИЈУ.

 

„Херцеговачко маслинарство-перспективе развоја“

Град Мостар и Агро Севилла у склопу Међународног сајма господарства Мостар 2017. организират ће конференцију под називом „Херцеговачко маслинарство-перспективе развоја“, а која се реализира у контексту већ започете сурадње с шпањолском корпорацијом „Агро Севилла“.[нбсп]На конференцији ће излагати Ангелина Белај с Института Андалузија за Агрономска истраживања, Центар у склопу Свеучилишта у Цордоби, проф др. Ахмед Џубур с Агромедитеранског факултета Џемал Биједић у Мостару и мр.сци. Паулина Шаравања с Агрономског и прехрамбено-технолошког факултета Свеучилишта у Мостару.

Конференција ће се одржати у четвртак 6. априла 2017. године с почетком у 11 сати у Конгресној дворани на Мостарском сајму.

Иначе, представници Агро Севилле скоро су боравили у посјети Херцеговини, гдје су имали сусрете с представницима градских власти Мостара и Херцеговачконеретванске жупаније, Свеучилишта и Универзитета у Мостару те обишли подручје Херцеговине како би процијенили стање на терену и погодне локације за садњу маслина. Тада је договорено да се за подручје Херцеговине изради и посебна стручна студија која ће се, према садашњем плану, временом провести на терену.

Јубиларни 20. међународни сајам господарства – Мостар 2017., одржава се у раздобљу од 4. до 8. априла 2017. године. Земља партнер Сајма је Република Хрватска, а очекују се излагачи из тридесетак земаља.

Среда, 19.04.2017

Пријем за прваке у футсалу - ФК 'Мостар СГ Стаклорад'

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић, у сарадњи са Спортским савезом Града Мостара уприличит ће у четвртак, 20. априла, пријем за екипу Футсал клуба "Мостар СГ Стаклорад" која је освојила титулу првака у том спорту. Пријем ће се одржати у просторијама Градске вијећнице Града Мостара, сa почетком у 12 сати.

http://www.fena.ba/article/935629/prijem-za-prvake-u-futsalu-fk-mostar-sg-staklorad

 

Четвртак, 20.04.2017