06.04.2017

Četvrtak, 06.04.2017

Potpisivanje Protokola o suradnji između upravljačkog tijela ipa PROGRAMA – HNŽ i Grada Mostara

Potpisivanje Protokola o suradnji između upravljačkog tijela ipa PROGRAMA – HNŽ i Grada Mostara bit će upriličeno u Gradskoj vijećnici 6.4.2017.god. (u četvrtak) u 9:30 sati.

Kao predsjednica upravljačkog tijela Protokol će potpisati direktorica Upravljačkog tijela IPA Jadranskog programa Paola Di Salvatore.

Protokol se odnosi na besplatnu pomoć kadrovima Grada Mostara i HNŽ-a glede izobrazbe, obuke istih u pripremanju i aplikaciji EU PROJEKATA i otvaranju jednog Ureda za EU PROGRAME u GRADU MOSTARU za Europske programe u Mostaru uz pomoć Upravljačkog Tijela IPA PROGRAMA za JADRANSKO-JONSKU MAKRO REGIJU.

 

 

„Hercegovačko maslinarstvo-perspektive razvoja“

Grad Mostar i Agro Sevilla u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017. organizirat će konferenciju pod nazivom „Hercegovačko maslinarstvo-perspektive razvoja“, a koja se realizira u kontekstu već započete suradnje s španjolskom korporacijom „Agro Sevilla“. Na konferenciji će izlagati Angelina Belaj s Instituta Andaluzija za Agronomska istraživanja, Centar u sklopu Sveučilišta u Cordobi, prof dr. Ahmed Džubur s Agromediteranskog fakulteta Džemal Bijedić u Mostaru i mr.sci. Paulina Šaravanja s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Konferencija će se održati u četvrtak 6. travnja 2017. godine s početkom u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Mostarskom sajmu.

Inače, predstavnici Agro Seville skoro su boravili u posjeti Hercegovini, gdje su imali susrete s predstavnicima gradskih vlasti Mostara i Hercegovačkoneretvanske županije, Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru te obišli područje Hercegovine kako bi procijenili stanje na terenu i pogodne lokacije za sadnju maslina. Tada je dogovoreno da se za područje Hercegovine izradi i posebna stručna studija koja će se, prema sadašnjem planu, vremenom provesti na terenu.

Jubilarni 20. međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017., održava se u razdoblju od 4. do 8. travnja 2017. godine. Zemlja partner Sajma je Republika Hrvatska, a očekuju se izlagači iz tridesetak zemalja.