Najnovije vijesti

Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga

Na osnovu člana 43. Statuta Grada Mostara (“Gradski službeni glasnik Grada Mostara”, broj 4/04) i Izmjene Statuta Grada Mostara („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj:08/09), gradonačelnik Grada Mostara d o n o s i: Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga za vrijeme trajanja Zimskog grada „Winterville by Coca Cola-Market“ Manifestacija „WINTEVILLE  by Coca Cola - Market“ će se održati u vremenu od 14.decembra 2019. do 09. januara 2020. godine na lokaciji od Rondoa do Trga Musala. Grad Mostar poziva sve zainteresovane pravne i fizičke osobe da podnesu ponude za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga za vrijeme zimskog grada „WINTERVILLE  by Coca Cola-Market“ koje su prikazane u priloženom grafičkom prilogu.

Pročitaj više...

Obavijest-čišćenje slivnika u Splitskoj ulici

Dana 15.11.2019.godine djelatnici JP Vodovoda će pristupiti čišćenju slivničkih odvoda i pripadajuće mreže u Splitskoj ulici, u vremenskom intervalu od 00:00 -06:00 sati.

Molimo sve sudionike u prometu na oprez i očekivane moguće smetnje u prometu.

Zahvaljujemo se na razumijevanju.

Odjel za privredu, komunalne i inspekcijske poslove

Služba za komunalne poslove

Pročitaj više...

Winterville u Mostaru na više lokacija, doček Nove godine uz 'Hladno pivo'

Mostarce će u Novu godinu uvesti zagrebačka grupa „Hladno pivo“ , a Zimski grad Mostar „Winterville by Coca Cola“ ove godine bit će otvoren 1. decembra i trajat će do 9. januara 2020. godine. U sklopu Zimskog grada predstavit će se više programskih sadržaja, koji će biti organizirani u saradnji s mostarskim umjetnicima i djelatnicima iz oblasti kulture te izvedeni na pet lokacija u gradu, rečeno je na konferenciji za novinare u Mostaru povodom predstavljanja Zimskoga grada.

Pročitaj više...

Poziv za prijavu programa

Odlukom Grada Mostara o organizaciji Zimskog grada i Dočeka Nove 2020. godine na otvorenom MC Pavarotti je zadužen za organizaciju zabavnog programa Zimskog grada Wintervill by Coca Cola i to dijela Market by Wintervill u Mostaru od 14.12.2019. do 09.01.2020. Sadržaje Zimskog grada želimo kreirati zajedno sa građanima pa pozivamo ustanove, udruge i  pojedince da prijave programe  sljedećeg tipa:

  • Kulturne, umjetničke, obrazovne, zabavne i slične aktivnosti, pogodne za najširu publiku, djecu i/ili odrasle i za izvođenje na otvorenom.

Pročitaj više...

Grad Mostar pristupio izradi Akcijskog plana energetski održivog razvitka i klimatskih promjena Grada Mostara (SECAP)

Grad Mostar je aplicirao na Javni poziv Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH krajem 2018. godine za odabir jedinica lokalne samouprave za pripremu akcijskog plana energetski održivog razvitka i klimatskih promjena (SECAP), u skladu sa Sporazumom gradonačelnika za klimu i energiju. Aplikacija je prihvaćena i Grad Mostar se nalazi u grupi od 37 općina i/ili gradova u Bosni i Hercegovini u kojima će se tokom 2019. i 2020. godine izrađivati spomenuti akcijski plan. Tehničku podršku

Pročitaj više...

„U -17 „ Evropsko prvenstvo 2022. godine u fudbalu za žene održat će se u BiH

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Uredu gradonačelnika predstavnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i fudbalskih klubova HŠK Zrinjski i FK Velež. Predstavnici FS BiH upoznali su gradonačelnika Bešlića kako je na sjednici izvršnog odbora UEFA-e održanoj u Ljubljani pod predsjedavanjem Aleksandera Čeferina predsjednika te organizacije donesena odluka da se FS BiH dodjeli organizacija „U -17 „ Evropskog prvenstva 2022. godine u

Pročitaj više...

Bešlić za HRT: Nema razloga da se u Mostaru održavaju izbori po posebnim pravilima

Prije nekoliko dana Sud za ljudska prava u Strasbourgu presudio je da se u Mostaru konačno moraju provesti lokalni izbori, koji se nisu održali posljednjih 11 godina. Izbori bi se trebali održati iduće godine, a tek će se vidjeti hoće li pravila za njihovo održavanje donijeti političari ili će ih odrediti Ustavni sud. Od 2012. godine kada je istekao mandat Gradskom Vijeću, a Ustavni sud ukinuo nametnute odredbe gradskog Statuta tadašnjeg visokog povjerenika Padyja Ashdowna, političari se ne

Pročitaj više...

Objavljen je poziv za PRO-Budućnost male grantove - Prijavite se!

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove. Na javni poziv mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije usmjerene promovisanju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost. Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir (kliknuti za više informacija), koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Pročitaj više...

Konferencija radne skupine za Zapadni Balkan evropskog odbora regija

Konferencija radne skupine za Zapadni Balkan evropskog odbora regija održana je danas u Mostaru. U uvodnom izlaganju u ime domaćina obratio se prof.dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Heregovačko-neretvanskog kantona koji je istaknuo važnost tema o kojima se raspravlja, a to su odnosi BiH i Evropske unije i kako EU može pomoći u rješavanju pitanja održavanja lokalnih izbora u Mostaru, a koji su, naglasio je , od sudbinskog značaja za taj grad koji je administrativno,

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi