Najnovije vijesti

Brzojav sućuti gradonačelnika Mostara povodom smrti Milana Bandića

Sve nas je zatekla, iznenadila i iskreno ožalostila vijest o smrti Milana Bandića gradonačelnika Grada Zagreba i velikog  prijatelja Grada Mostara. Milan Bandić bio je čest gost u Mostaru i uvijek spreman na svaki način pomoći našem gradu i svim njegovim narodima i građanima. Zbog svega što je učinio vjerujem kako će ostati upamćen kao jedan od najvećih gradonačelnika u zagrebačkoj povijesti. Jer tijekom svih godina koliko je bio na čelu hrvatske metropole živio je i radio za svoj grad. Grad Zagreb zasigurno će ga uvijek pamtiti i čuvati uspomenu na njega, a Grad Mostar kao iskrenog i dragog prijatelja.

 
Gradonačelnik Grada Mostara
Dr. Mario Kordić

Pročitaj više...

Sretan Dan neovisnosti BiH

Svim građankama i građanima Grada Mostara i cijele Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, uputili su gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da će u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. ožujak Danom neovisnosti Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik RBiH", br. 9/95) državna tijela, kompanije i ostale pravne osobe ne rade na Dan neovisnosti. 

Pročitaj više...

Obilježena 17. godišnjica smrti Borisa Trajkovskog

Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja na brdu Matić kod Stoca obilježena je 17. obljetnica smrti makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa suradnicima i članovima posade poginuo u zrakoplovnoj nesreći po dolasku u Mostar. Vijence su položila izaslanstva iz Vlade Republike Sjeverne Makedonije, Vijeća ministara BiH, Predsjedništva BiH, Ureda predsjednika Republike Sjeverne Makedonije, Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH , Armija Republike Sjeverne Makedonije, Vlada FBiH. 

Pročitaj više...

Prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih odjela i šefovima službi

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i dopredsjednici Gradskog vijeća dr. Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su danas u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih Odjela i šefovima službi. U uvodnom obraćanju gradonačelnik dr. Mario Kordić kazao je kako od načelnika Odjela i šefova službi očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće. 

Pročitaj više...

Pravi čovjek na pravom mjestu Mario Kordić: Od Doma zdravlja do gradonačelnika Mostara

Vrijeme pandemije koronavirusa otkrilo je mnogo toga. Mi u Mostaru imali smo sreće da smo na čelu Doma zdravlja imali Marija Kordića. Naš portal je tada pisao: “Pravi čovjek na pravom mjestu rekli bi stari ljudi. Odmjeren u svim svojim istupima, a nakon tih istupa mnogi naši sugrađani su mirniji i staloženiji. Njegovo ime je Mario Kordić. On je doktor i direktor je Doma zdravlja Mostar. Njegovi pacijenti i radni kolege o njemu imaju samo riječi hvale. O njemu najviše govore njegova djela, kao i funkcioniranje ustanove kojoj je na čelu. 

Pročitaj više...

Udruženje “Novi put” iz Mostara dobitnik prestižne međunarodne nagrade “Child 10” za 2021. godinu

Udruženje “Novi put” iz Mostara dobitnik je prestižne međunarodne nagrade za 2021. godinu, koju za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece dodjeljuje fondacija „Child10“ iz Kraljevine Švedske, kao i nagrade njenog veličanstva, švedske kraljice Silvije, i njene fondacije „Briga o djeci“. “Novi put” iz Mostara je jedna od samo deset nagrađenih organizacija, izabranih između preko 90 nominacija iz 27 zemalja širom svijeta. Ova BiH nevladina organizacija je jedina u Bosni i Hercegovini koja je dobila ovu nagradu

Pročitaj više...

Informacija o stanju i provjeri sistema za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara

U skladu s člankom 47. Pravilnika o organiziranju i funkcioniranju Operativnih centara civilne zaštite, počevši od 1.3.2021.godine,  svakog 1. u mjesecu  u 12:00 sati  emitiranjem signala “prestanak opasnosti” (jednolični ton u trajanju od 60 sekundi) vršit će se provjera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje  na području Grada Mostara. Za potrebe sistema za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara, izvršena je nabavke te instalirano 20 elektronskih sirena marke COMTEL jačine 121, 115  i 106 dB na lokalitetima utvrđenim Glavnim projektom za uspostavljanje jedinstvenog i automatiziranog sistema obavještavanja i uzbunjivanja stanovništva na području Grada Mostara.  Grad Mostar je početkom ove godine pokrenuo proces nabavki dodatnih 6 kompleta sirena,

Pročitaj više...

Gradonačelnik svih građana Mostara

Novi mostarski gradonačelnik Mario Kordić ocijenio je u srijedu da će se u svom mandatu više baviti temama koje su važne za svakodnevni život građana, a manje političkim tema te još jednom ponovio da će biti gradonačelnik svih građana Mostara. Smatra kao je pred njim i Gradskim vijećem jako puno posla jer su se, kako kaže, u proteklih 12 godina nagomilali mnogobrojni problemi, od deponija, preko kolektora, do parkinga i vodovoda. - Idemo napraviti jedan new deal za Mostar, odnosno pokrenuti sve ono što stoji svih ovih godina.

Pročitaj više...

Najbolji sportaši Ćorić i Zadro, posebna priznanja Bojanu, Ćamili, Karačiću, Mariću...

Izbor najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih radnika u 2020. godini održan je jučer u Gradskoj vijećnici Grada Mostara. Najbolji sportaši Mostara u 2020 godini su Iris Ćorić iz SKK Neretva i Petak Zadro iz JK Borsa. Iris je prvakinja Balkana i brončana na državnom prvenstvu u svojoj kategoriji, dok je Zadro seniorski judo prvak BiH u svojoj kategoriji. Nagrada za najuspješniji mostarski klub pripala je Stolnoteniskom klubu Mostar, najbolja ženska ekipa je Ženski fudbalski/nogometni klub Emina. Alena Ćemalović iz KVS Orka

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi