Najnovije vijesti

Grad Mostar i INTERA TP potpisali sporazum o suradnji

Grad Mostar i INTERA Tehnološki Park potpisali su Sporazum o suradnji u prostorijama Grada Mostara, ovog četvrtka 21.10.2021. godine. Sporazum su potpisali Gradonačelnik Mario Kordić u ime Grada Mostara i izvršni direktor INTERA TP Vedran Šimunović. Zajedno raditi na poboljšanju poslovnog okružja Polazna točka sporazuma su zajednički interesi i spremnost da svojim aktivnostima u okviru 

Pročitaj više...

Gradonačelnik Kordić primio u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u BiH

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Antona Pacuretu. Veleposlanik se interesirao odnos i suradnja između zakonodavne i izvršne vlasti u Gradu nakon formiranja vlasti, kakav je odnos s višim razinama vlasti te koliko političke prilike u državi utječu na Grad Mostar i procese u njemu.

Pročitaj više...

OBAVIJEST - Radovi u ulici Kralja Tomislava

Obavještavamo stanovništvo, da će u utorak 19.10.2021.g. od 7:00 sati doći do zatvaranja raskrižja (pravac istok-zapad) na križanju ul. Kralja Tomislava s ul. Stjepana Radića (zgrada „Projektant“) zbog nanošenja habajućeg sloja asfalta, a na osnovu Ugovora koji je potpisan između Grada Mostara i firme HP Investing d.o.o. Mostar.

Također, u srijedu 20.10.2021.g. od 7:00 sati zbog istih radova, doći će do zatvaranja raskrižja (pravac istok-zapad) na križanju ul.Kralja Tomislava s Dubrovačkom ulicom (zgrada „Mostarka“).

Pročitaj više...

Kordić s predstavnicima međunarodnog instituta za mir iz Beča

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj upravi Hannesa Swobodu, direktora Međunarodnog instituta za mir iz Beča i bivšeg člana Europskog parlamenta zajedno s mladim stručnjacima iz regije ZB-a i iz Austrije. Razlog njihovog boravka u BiH je razmjene mišljenja o stvarnim izazovima i mogućnostima za „pomirenje mladih“, integraciju u EU i demokraciju, u sklopu projekta “Mladi Balkana” s ciljem promocije multietničnosti u EU.

Pročitaj više...

OBAVIJEST - Ukloniti predmetne stvari s javnih površina

Postupajući u skladu s odredbama Odluke o privremenom korištenju javnih površina (“Službeni glasnik Grada Mostara” broj 5/11), Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava sve pravne i fizičke osobe,korisnike javnih površina koji su u prethodnom periodu na osnovu  odobrenja od strane nadležnog organa, stekli pravo  zauzimanja javnih površina u svrhu obavljanja djelatnosti postavljanjem ugostiteljske opreme (stolova i stolica), ljetnih bašta, tezgi, rashladnih vitrina, žardinjera, montažnih konstrukcija(podesta, platformi), tendi sa čvrstim osloncem na tlo, pokretnih uređaja i sl., a čiji je rok važenja protekao, dužni su  o d m a h  ukloniti predmetne stvari s javnih površina Grada.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Kordić primio izaslanstvo OO povodom održavanja V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Organizacijskog odbora povodom održavanja V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa „Izazovi i perspektive zajedništva“, a koji se treba održati u Mostaru od 30. lipnja – 3. srpnja 2022. godine. Sastanku su nazočili Tanja Trošelj Miočević i Marin Sopta, u ime Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva

Pročitaj više...

Održana Svečana skupština Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara

U cilju transparentnosti rada i djelovanja u Gradskoj vijećnici Grada Mostara,  u ponedjeljak je održana Svečana skupština Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara. Skupštini su prisustvovali direktori/ice, ravnatelji/ice  Srednjih škola Grada Mostar, koordinatori/ce Vijeća učenika škola, kao i imenovani predstavnici Vijeća učenika svih srednjih škola s područja Grada Mostara.

Pročitaj više...

Sastanak Lokalne dijaloške platforme Grada Mostara

Sastanak Lokalne dijaloške platforme Grada Mostara na temu: „Suradnja nevladinog i vladinog sektora Grada Mostara prezentiranje djelokruga rada i prepoznavanje ključnih prioriteta“,  održan je u ponedjeljak Gradskoj vijećnici Grada Mostara. Sastanak je svojim prisustvom uveličala, riječima podrške otvorila sastanak, ukazavši na važnost i značaj intersektoralne kohezije, glavna savjetnica Grada Mostara, Radmila Komadina. 

Pročitaj više...

Grad Mostar pristupio ReLOaD2 Projektu Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić je svojim potpisom plakete, službeno ozvaničio pristupanje Grad Mostar kao partnerske lokalne zajednice za sudjelovanje u projektu ReLOaD2. Potpis je ozvaničio svojim prisustvom na prvoj aktivnosti projekta obuci koordinatori i zamjenici koordinatora projekta iz 13 ReLOaD2 partnerskih jedinica lokalne samouprave, u periodu 05. - 06. listopada u Sarajevu.

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi