Najnovije vijesti

Službeni posjet gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je danas Mostar te je tom prigodom s mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem razgovarala o turističkoj suradnji dvaju gradova. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić kazala je kako suradnja Mostara i Sarajeva posebno treba biti okrenuta prema oblasti turizma s obzirom da je turizam jedan od stupova bosanskohercegovačke ekonomije. - Budući da su danas s nama i predstavnici turističke zajednice možemo reći da smo razmijenili ideje za razvoj turizma, 

Pročitaj više...

Puštena u rad službena fb stranica Grada Mostara

Grad Mostar je pustio u rad službeni facebook profil: Grad-Mostar-101695688760039 kako bi se povećala transparentnost Grada Mostara, te građanima i svim zainteresiranim subjektima olakšala i povećala dostupnost svih potrebnih informacija. Obavještavamo javnost i sve građane Grada Mostara kako će u budućnosti imati informacije o aktivnostima u Gradu Mostaru, kao i mogućnost za dvosmjernu komunikaciju putem otvorene stranice.

Pročitaj više...

Zbrinjavanje mulja s postrojenja za preradu otpadnih voda

Danas je započela  realizacija Ugovora o zbrinjavanju mulja sa Postrojenja za preradu otpadnih  voda (PPOV )Ugovor je zaključen između Grada Mostara i firme Kemeko -BH d.o.o. Lukavac , a ugovorena vrijednost radova je 582.660, 00 KM ( s PDV-om). Predmet Ugovora je zbrinjavanje mulja koji nastaje preradom otpadnih voda na PPOV , te postupajući prema Elaboratu o zbrinjavanju mulja sa PPOV, kojeg je izradio GIC Mostar ( 2019.godine) sukladno važećim zakonima i propisima, preporučeno je da se mulj

Pročitaj više...

Nadbiskup Luigi Pezzuto boravio je danas u službenom posjetu Gradu Mostaru

Nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, boravio je danas u službenom posjetu u Mostaru gdje ga je u Uredu gradonačelnika u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Mostara Mario Kordić. Nadbiskup  se tom prigodom zanimao za prilike u Mostaru te aktivnosti i projekte koje provodi novo rukovodstvo grada na čelu s gradonačelnikom, a o čemu ga je gradonačelnik detaljno upoznao. Svoje zanimanje nadbiskup Pezzuto posebice je iskazao kada su u pitanju mladi i njihova budućnost u Mostaru. 

Pročitaj više...

Gradonačelnik Kordić pozvao sve navijače da isprate gradski derbiji u sportskom duhu

U povodu predstojeće utakmice 29. kola m:tel Premijer lige BiH između HŠK "Zrinjski" – FK "Velež" koja se igra 8. svibnja na Stadionu pod Bijelim brijegom, u utorak je u organizaciji Sportskoga saveza Grada Mostara održan zajednički sastanak predstavnika navedenih klubova, Grada Mostara i Policijske uprave Mostar. Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim aspektima utakmice, a sudionici sastanka pozvali su sve navijače i simpatizere oba kluba da s dostojanstvom navijaju za svoj klub.

 

Pročitaj više...

U s k r s n a č e s t i t k a

U svoje osobno i u ime Grada Mostara svim sugrađankama i sugrađanima  koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke. Neka Vam dani najvećeg kršćanskog blagdana protekne u miru i  radosti, a milost, nadu, žrtvu i spasenje koje nam donosi uskrsli Krist podijelite sa svojim obiteljima i prijateljima. Želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs uz tradicionalni pozdrav: Hristos vaskrse! 

Gradonačelnik

Mario Kordić

Pročitaj više...

Povodom međunarodnog Praznika rada

U povodu 1. svibnja međunarodnog praznika rada u svoje osobno i u ime Gradske uprave Mostara upućujem iskrene čestitke svim građankama i građanima Mostara i Bosne i Hercegovine. Ovaj praznik predstavlja dan solidarnosti radnika cijelog svijeta i iznova podsjeća na potrebu da svi, kao pojedinci i zajednica, ulažemo napore u izgradnju društva u kojem će radnici moći dostojanstveno živjeti od svoga rada.

Gradonačelnik

Mario Kordić

 

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara primio je dr. Marka Babića, generalnog konzula Republike Hrvatske

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Uredu gradonačelnika u Gradskoj vijećnici dr. Marka Babića, generalnog konzula Republike  Hrvatske u Mostaru. Generalni konzul dr. Babić  se interesirao za prilike u Mostaru nakon provedenih izbora, uspostave novog saziva Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika, kao i o radu i planovima i projektima Gradske uprave, a o čemu ga je gradonačelnik Kordić upoznao. Gradonačelnik je informirao generalnog konzula kako će Grad Mostara iz proračuna izdvojiti 20 tisuća KM 

Pročitaj više...

Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o projektima u Gradu Mostaru

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak predstavnika Grada Mostara i gradskog vijeća Mostara s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Uz gradonačelnika Mostara Maria Kordića, glavnu savjetnicu Grada Mostara Radmilu Komadinu sastanku su bili nazočni predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić i dopredsjednik Velibor Milivojević, a u izaslanstvu EBRD-a bili su Manuela Naessl direktorica EBRD ureda u Bosni i Hercegovini i Josip Polić, bankar za infrastrukturu pri EBRD-u u BiH.

 

 

Pročitaj više...

Posjetite ostale gradske stranice

Interni linkovi