Најновије вијести

Изградња четверотрачне саобраћајнице у Улици Анте Старчевића у Мостару

Главним пројектом изградње четверотрачне саобраћајнице у улици А. Старчевића предвиђено је уклањање постојећег дрвореда као и постојеће јавне расвјете јер се источни руб саобраћајнице увлачи у постојећи тротоар. Извођач је приступио извођењу ове фазе радова како би осигурао довољну ширину постојеће саобраћајнице те како не би дошло до обуставе саобраћаја приликом изградње раздјелног појаса што је сљедећа фаза радова. У раздјелном појасу се гради нова јавна расвјета и циљ је

Детаљније...

Честитка вјерницима православне вјероисповијести

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић упутио је честитку вјерницима православне вјероисповијести поводом сутрашњег благдана Божића. У име Градске управе Мостара и у своје лично име упућујем искрене честитке свим грађанкама и грађанина Мостара и Босне и Херцеговине православне вјероисповијести поводом надолазећег благдана Божића. Нека долазак Божића пробуди задовољство у вашим срцима, донесе мир и благослов у ваше домове те наду у боље сутра.

Детаљније...

4. јануар Дан жалости у Федерацији Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине донијела је на данашњој хитној сједници одлуку о проглашењу 4. јануара Даном жалости у Федерацији Босне и Херцеговине због трагедије у Трибистову у опћини Посушје, у којој је умрло осмеро младих људи . Дан жалости обиљежава се обавезним истицањем заставе БиХ на половици копља, односно јарбола на зградама Владе ФБиХ и институција ФБиХ. На Дан жалости, културни и забавни програми не могу се одржавати на јавним мјестима у ФБиХ. Медијске куће на подручју ФБиХ дужне су

Детаљније...

Стари мост свијетлио за страдале у Посушју и жртве потреса у Хрватској

Стари мост је вечерас био обојен у боје заставе Републике Хрватске као знак солидарности са грађанима ове земље коју је погодио разорни потрес. Такођер, на пригодан начин мост је био освијетљен, а на једној од његових кула пројектирана је једна свијећа - како би била одана почаст и трагично страдалим младићима и дјевојкама из Посушја. Подсјећамо, данас је у Босни и Херцеговини Дан жалости због трагично страдалих осмеро младих људи из Посушја.Такођер Дан жалости је и у Републици Хрватској због жртава разорног потреса који је недавно погодио

Детаљније...

Градоначелник изразио саучешће у поводу трагедије у Посушју

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић упутио је изразе саучешће у поводу трагедије која се ноћас догодила код Посушја, а у којој је живот изгубило осмеро младих људи. Поштовани начелниче Бегић,у поводу незапамћене трагедије у којој је живот изгубило осам младих људи, Ваших суграђанки и суграђана, примите моје изразе најискренијег саучешћа. Искрене и дубоке изразе саучешћа пренесите породицама настрадалих. Моје мисли и молитве су са њима. Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић

Детаљније...

Срећна Нова година

 

У поводу наступајуће Нове 2021. године свим суграђанкама и суграђанима у своје лично и у име Града Мостара упућујем најискреније честитке и најбоље жеље.
У овим изазовним временима којима смо сви изложени прије свега због пандемије корона вируса, желим вам свима прије свега добро здравље а онда сваку особну и породичну срећу.

Градоначелник
Лјубо Бешлић

Детаљније...

у Центру за социјални рад данас извршена подијела бонова

Поводом предстојећег благдана, православног Божића, Градска управа Мостара је у Центру за социјални рад данас подијелила бонове у износу од 150,00 КМ за 20 социјално угрожених обитељи из Мостара. Због ситуације узроковане вирусом Цовид-19, подјелу бонова је сваком кориснику понаособ извршио Центар за социјални рад, уз поштивање свих епидемиолошких мјера. На овај начин Град Мостар већ 16 година за редом уљепшава благдане својим суграђанкама и суграђанима у стању социјалне потребе.

Детаљније...

Подршка грађанима сa подручја Бановине

 

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић упутио је данас у своје лично име и у име Града Мостара телеграме саучешћа те ријечи подршке градоначелницима Глине и Петриње, у тренутцима када су ова два града погођена потресом у којима су страдали њихови суграђани и бројни од њих остали без својих домова.

Град Мостар

Детаљније...

Подручје Хрватске погодио страшни земљотрес

Поштоване колеге, Данашња вијест да је Републику Хрватску погодио овај страшни земљотрес,[нбсп] који је, нажалост, однио људске животе све нас је веома погодила и потресла. Овом приликом желио бих да упутим искрено саучешће како Вама тако и породицама настрадалих у своје лично име, у име свих запосленика, волонтера и чланова Управног одбора Црвеног крижа Града Мостара. Изразе саучешћа упућујем и у име градоначелника Града Мостара, господина Лјубе Бешлића, као и у име штаба Цивилне заштите Града Мостара.У телефонском разговору са Вашим колегама, господином Маринком Метличић и господином Ивицом Усмијани, понудили смо директну помоћ, како у људству, тако и у материјалним ресурсима.

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови