Најновије вијести

Службени посјет градоначелнице Сарајева, Бењамине Карић

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић посјетила је данас Мостар те је том пригодом с мостарским градоначелником Маријом Кордићем разговарала о туристичкој сарадњи двају градова. Градоначелница Сарајева Бењамина Карић казала је како сарадња Мостара и Сарајева посебно треба бити окренута према области туризма с обзиром да је туризам један од ступова босанскохерцеговачке економије. - Будући да су данас с нама и представници туристичке заједнице можемо рећи да смо размијенили идеје за развој туризма

Детаљније...

Пуштена у рад службена фб страница Града Мостара

Град Мостар је пустио у рад службени фацебоок профил: Град-Мостар-101695688760039 како би се повећала транспарентност Града Мостара, те грађанима и свим заинтересираним субјектима олакшала и повећала доступност свих потребних информација. Обавјештавамо јавност и све грађане Града Мостара како ће у будућности имати информације о активностима у Граду Мостару, као и могућност за двосмјерну комуникацију путем отворене странице.

Детаљније...

Збрињавање муља са постројења за прераду отпадних вода

Данас је започела реализација Уговора о збрињавању муља са Постројења за прераду отпадних вода (ППОВ )Уговор је закључен између Града Мостара и фирме Кемеко -БХ д.о.о. Лукавац , а уговорена вриједност радова је 582.660, 00 КМ ( с ПДВ-ом). Предмет Уговора је збрињавање муља који настаје прерадом отпадних вода на ППОВ , те поступајући према Елаборату о збрињавању муља са ППОВ, којег је израдио ГИЦ Мостар ( 2019.године) сукладно важећим законима и прописима, препоручено је да се муљ

Детаљније...

Надбискуп Луиги Пеззуто боравио је данас у службеном посјету Граду Мостару

Надбискуп Луиги Пеззуто, апостолски нунциј у Босни и Херцеговини, боравио је данас у службеном посјету у Мостару гдје га је у Уреду градоначелника у Градској вијећници примио градоначелник Мостара Марио Кордић. Надбискуп се том приликом занимао за прилике у Мостару те активности и пројекте које проводи ново руководство града на челу с градоначелником, а о чему га је градоначелник детаљно упознао. Своје занимање надбискуп Пеззуто посебице је исказао када су у питању млади и њихова будућност у Мостару.

Детаљније...

Градоначелник Кордић позвао све навијаче да испрате градски дербији у спортском духу

У поводу предстојеће утакмице 29. кола м:тел Премијер лиге БиХ између ХШК "Зрињски" – ФК "Вележ" која се игра 8. маја на Стадиону под Бијелим бријегом, у уторак је у организацији Спортскога савеза Града Мостара одржан заједнички састанак представника наведених клубова, Града Мостара и Полицијске управе Мостар. На састанку се разговарало о сигурносним аспектима утакмице, а судионици састанка позвали су све навијаче и симпатизере оба клуба да с достојанством навијају за свој клуб.

Детаљније...

У с к р с н а ч е с т и т к а

У своје лично и у име Града Мостара свим суграђанкама и суграђанима који Ускрс славе по јулијанском календару упућујем срдачне честитке.

Нека Вам дани највећег кршћанског благдана протекне у миру и радости, а милост, наду, жртву и спасење које нам доноси ускрсли Крист подијелите са својом породицом и пријатељима.

Желим вам срећан и благословљен Ускрс уз традиционални поздрав: Христос васкрсе!

Градоначелник
Марио Кордић

Детаљније...

Поводом међународног Празника рада

У поводу 1. маја међународног празника рада у своје особно и у име Градске управе Мостара упућујем искрене честитке свим грађанкама и грађанима Мостара и Босне и Херцеговине. Овај празник представља дан солидарности радника цијелог свијета и изнова подсјећа на потребу да сви, као појединци и заједница, улажемо напоре у изградњу друштва у којем ће радници моћи достојанствено живјети од свога рада.

Градоначелник
Марио Кордић

Детаљније...

Градоначелник Мостара примио је др. Марка Бабића, генералног конзула Републике Хрватске

Градоначелник Мостара Марио Кордић примио је данас у Уреду градоначелника у Градској вијећници др. Марка Бабића, генералног конзула Републике Хрватске у Мостару. Генерални конзул др. Бабић се интересирао за прилике у Мостару након проведених избора, успоставе новог сазива Градског вијећа и избора градоначелника, као и о раду и плановима и пројектима Градске управе, а о чему га је градоначелник Кордић упознао. Градоначелник је информисао генералног конзула како ће Град Мостара из прорачуна издвојити 20 хиљада КМ.

Детаљније...

Представници Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) о пројектима у Граду Мостару

Данас је у Градској вијећници одржан састанак представника Града Мостара и градског вијећа Мостара с представницима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Уз градоначелника Мостара Мариа Кордића, главну савјетницу Града Мостара Радмилу Комадину састанку су били присутни предсједник Градског вијећа Града Мостара Салем Марић и допредсједник Велибор Миливојевић, а у изасланству ЕБРД-а били су Мануела Наессл директорица ЕБРД уреда у Босни и Херцеговини и Јосип Полић, банкар за инфраструктуру при ЕБРД-у у БиХ.

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови