Најновије вијести

Јавни позив за закуп кућица за излагање, продају и презентацију производа и услуга

На основу члана 43. Статута Града Мостара (“Градски службени гласник Града Мостара”, број 4/04) и Измјене Статута Града Мостара („Службени гласник Града Мостара“ број:08/09), градоначелник Града Мостара д о н о с и: Јавни позив за закуп кућица за излагање, продају и презентацију производа и услуга за вријеме трајања Зимског града „Wинтервилле бy Цоца Цола-Маркет“ Манифестација „WИНТЕВИЛЛЕ [нбсп]бy Цоца Цола - Маркет“ ће се одржати у времену од 14.децембра 2019. до 09. јануара 2020. године на локацији од Рондоа до Трга Мусала. Град Мостар позива све заинтересоване правне и физичке особе да поднесу понуде за закуп кућица за излагање, продају и презентацију производа и услуга за вријеме зимског града „WИНТЕРВИЛЛЕ бy Цоца Цола-Маркет“ које су приказане у приложеном графичком прилогу.

Детаљније...

Обавијест-чишћење сливника у Сплитској улици

Дана 15.11.2019.године дјелатници ЈП Водовода ће приступити чишћењу сливничких одвода и припадајуће мреже у Сплитској улици, у временском интервалу од 00:00 -06:00 сати.
Молимо све судионике у промету на опрез и очекиване могуће сметње у промету.
Захваљујемо се на разумијевању.

Одјел за привреду, комуналне и инспекцијске послове
Служба за комуналне послове

Детаљније...

Wинтервилле у Мостару на више локација, дочек Нове године уз 'Хладно пиво'

Мостарце ће у Нову годину увести загребачка група „Хладно пиво“ , а Зимски град Мостар „Wинтервилле бy Цоца Цола“ ове године бит ће отворен 1. децембра и трајат ће до 9. јануара 2020. године. У склопу Зимског града представит ће се више програмских садржаја, који ће бити организирани у сарадњи с мостарским умјетницима и дјелатницима из области културе те изведени на пет локација у граду, речено је на конференцији за новинаре у Мостару поводом представљања Зимскога града.

Детаљније...

Позив за пријаву програма

Одлуком Града Мостара о организацији Зимског града и Дочека Нове 2020. године на отвореном МЦ Паваротти је задужен за организацију забавног програма Зимског града Wинтервилл бy Цоца Цола и то дијела Маркет бy Wинтервилл у Мостару од 14.12.2019. до 09.01.2020. Садржаје Зимског града желимо креирати заједно са грађанима па позивамо установе, удруге и појединце да пријаве програме сљедећег типа:
Културне, умјетничке, образовне, забавне и сличне активности, погодне за најширу публику, дјецу и/или одрасле и за извођење на отвореном.

Детаљније...

Град Мостар приступио изради Акцијског плана енергетски одрживог развитка и климатских промјена Града Мостара (СЕЦАП)

Град Мостар је аплицирао на Јавни позив Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ крајем 2018. године за одабир јединица локалне самоуправе за припрему акцијског плана енергетски одрживог развитка и климатских промјена (СЕЦАП), у складу са Споразумом градоначелника за климу и енергију. Апликација је прихваћена и Град Мостар се налази у групи од 37 опћина и/или градова у Босни и Херцеговини у којима ће се током 2019. и 2020. године израђивати споменути акцијски план. 

Детаљније...

„У -17 „ Европско првенствo 2022. године у фудбалу за жене одржат ће се у БиХ

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић примио је данас у Уреду градоначелника представнике Фудбалског савеза Босне и Херцеговине и фудбалских клубова ХШК Зрињски и ФК Вележ. Представници ФС БиХ упознали су градоначелника Бешлића како је на сједници извршног одбора УЕФА-е одржаној у Лјубљани под предсједавањем Александера Чеферина предсједника те организације донесена одлука да се ФС БиХ додјели организација „У -17 „ Европског првенства 2022. године у

Детаљније...

Бешлић за ХРТ: Нема разлога да се у Мостару одржавају избори по посебним правилима

Прије неколико дана Суд за људска права у Страсбоургу пресудио је да се у Мостару коначно морају провести локални избори, који се нису одржали посљедњих 11 година. Избори би се требали одржати идуће године, а тек ће се видјети хоће ли правила за њихово одржавање донијети политичари или ће их одредити Уставни суд. Од 2012. године када је истекао мандат Градском Вијећу, а Уставни суд укинуо наметнуте одредбе градског Статута тадашњег високог повјереника Падyја Асхдоwна, политичари се не

Детаљније...

Objavljen je poziv za PRO-Budućnost male grantove - Prijavite se!

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove. Na javni poziv mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije usmjerene promovisanju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost. Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir (kliknuti za više informacija), koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Детаљније...

Конференција радне скупине за Западни Балкан европског одбора регија

Конференција радне скупине за Западни Балкан европског одбора регија одржана је данас у Мостару. У уводном излагању у име домаћина обратио се проф.др. Невенко Херцег, предсједник Владе Хереговачко-неретванског кантона који је истакнуо важност тема о којима се расправља, а то су односи БиХ и Европске уније и како ЕУ може помоћи у рјешавању питања одржавања локалних избора у Мостару, а који су, нагласио је , од судбинског значаја за тај град који је административно,

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови