Најновије вијести

Градоначелник Мостара др. сц. Марио Кордић примио је данас у Градској вијећници Силвиа Нарда

Градоначелник Мостара др. сц. Марио Кордић примио је данас у Градској вијећници Силвиа Нарда, вијећника у Градском вијећу Монтегротта и почасног грађанина Града Мостара те особног изасланика градоначелника Монтегрротта, у пратњи представнике хуманитарне организације Аусер из пријатељског талијанског града Монтегротта Терме. На почетку састанка Нардо је честитао др. сц. Кордићу на избору за градоначелника Мостара те изразио ријечи захвале за пријем и пренио честитке Риццарда Мортанделла, градоначелника Монтегротта Терме.

Детаљније...

У Градској вијећници представници Удруге 'Нови пут' из Мостара

Градоначелник Мостара др.сц. Марио Кордић и предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић примили су данас у Градској вијећници представнике Удруге 'Нови пут' из Мостара, добитника престижне међународне награде за 2021. коју додјељује заклада 'Цхилд10' из Краљевине Шведске за борбу против трговине дјецом и сексуалног искориштавања дјеце, као и шведских награда Краљица Силвија и њезина заклада 'Брига о дјеци'. Предсједница Удружења Абида Пехлић упознала је градоначелника Кордића и предсједника Градског вијећа Марића како је 'Нови пут'

Детаљније...

У Градској вијећници представници Спортског савеза Града Мостара

Градоначелник Мостара др.сц. Марио Кордић и предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић примили су данас у Градској вијећници представнике Спортског савеза Града Мостара, Сенада Кевеља, предсједника Управног одбора ССГМ и Данку Шуленту, предсједника надзорног одбора ССГМ. Представници Спортског савеза Града Мостара Кевељ и Шулента захвалили су на пријему те упознали су градоначелника Кордића и предсједника Градског вијећа Марића с чињеницом како је Спортски савез Града Мостара основна спортска организација спорта у

Детаљније...

Телеграм саучешћа градоначелника Мостара поводом смрти Милана Бандића

Све нас је затекла, изненадила и искрено ожалостила вијест о смрти Милана Бандића градоначелника Града Загреба и великог[нбсп] пријатеља Града Мостара. Милан Бандић био је чест гост у Мостару и увијек спреман на сваки начин помоћи нашем граду и свим његовим народима и грађанима. Због свега што је учинио вјерујем како ће остати упамћен као један од највећих градоначелника у загребачкој повијести. Јер током свих година колико је био на челу хрватске метрополе живио је и радио за свој град. Град Загреб засигурно ће га увијек памтити и чувати успомену на њега, а Град Мостар као искреног и драгог пријатеља.

Градоначелник Града Мостара
Др. Марио Кордић

Детаљније...

Срећан Дан независности БиХ

Свим грађанкама и грађанима Града Мостара и цијеле Босне и Херцеговине, најискреније честитке поводом 1. марта, Дана независности Босне и Херцеговине, упутили су градоначелник Града Мостара, Марио Кордић и предсједник Градског вијећа Града Мостара, Салем Марић. Федерално министарство рада и социјалне политике обавјештава јавност да ће у складу са Законом о проглашењу 1. марта, Даном независности Босне и Херцеговине ("Службени гласник РБиХ", бр. 9/95)[нбсп]државна тијела, компаније и остале правне особе не раде на Дан независности.

Детаљније...

Обиљежена 17. годишњица смрти Бориса Трајковског

Полагањем вијенаца испред спомен обиљежја на брду Матић код Стоца обиљежена је 17. обљетница смрти македонског предсједника Бориса Трајковског, који је заједно са сарадницима и члановима посаде погинуо у авионској несрећи по доласку у Мостар. Вијенце су положила изасланства из Владе Републике Сјеверне Македоније, Вијећа министара БиХ, Предсједништва БиХ, Уреда предсједника Републике Сјеверне Македоније, Парламентарне скупштине БиХ, Министарства вањских послова БиХ , Армија Републике Сјеверне Македоније, Влада ФБиХ.

Детаљније...

Први заједнички састанак са свим начелницима градских одјела и шефовима служби

Градоначелник Мостара др. Марио Кордић, предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић и допредсједници Градског вијећа др. Велибор Миливојевић и Иван Зеленика одржали су данас у Градској вијећници први заједнички састанак са свим начелницима градских Одјела и шефовима служби. У уводном обраћању градоначелник др. Марио Кордић казао је како од начелника Одјела и шефова служби очекује транспарентност у раду и покретање процеса и пројеката коју су били у застоју због чињенице да није постојало Градско вијеће.

Детаљније...

Прави човјек на правом мјесту Марио Кордић: Од Дома здравља до градоначелника Мостара

Вријеме пандемије коронавируса открило је много тога. Ми у Мостару имали смо среће да смо на челу Дома здравља имали Марија Кордића. Наш портал је тада писао: “Прави човјек на правом мјесту рекли би стари људи. Одмјерен у свим својим иступима, а након тих иступа многи наши суграђани су мирнији и сталоженији. Нјегово име је Марио Кордић. Он је доктор и директор је Дома здравља Мостар. Нјегови пацијенти и радни колеге о њему имају само ријечи хвале. О њему највише говоре његова дјела, као и функционисање установе којој је на челу.

Детаљније...

Удружење “Нови пут” из Мостара добитник престижне међународне награде “Цхилд 10” за 2021. годину

Удружење “Нови пут” из Мостара добитник је престижне међународне награде за 2021. годину, коју за борбу против трговине дјецом и сексуалног искориштавања дјеце додјељује фондација „Цхилд10“ из Краљевине Шведске, као и награде њеног величанства, шведске краљице Силвије, и њене фондације „Брига о дјеци“. “Нови пут” из Мостара је једна од само десет награђених организација, изабраних између преко 90 номинација из 27 земаља широм свијета. Ова БиХ невладина организација је једина у Босни и Херцеговини која је добила ову награду

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови