Најновије вијести

Позив на радну акцију чишћења и уређења околиша мјесних заједница Града Мостара

Поводом обиљежавања 22.5. Свјетског дана биолошке разноликости и 5.6. Свјетског дана заштите околиша, Фонд за заштиту околиша ХНЖ/К у сарадњи с Владом ХНЖ/К, Градском управом Града Мостара, Управом за Цивилну заштиту и ватрогаство ХНЖ/К, Комуналним предузећима Града Мостара и НВО сектором у мјесецу мају и јуну проводити ће низ активности с циљем повећања свијести код djеце, младих и грађана о очувању околиша у нашој Жупанији/Кантону. Овим путем позивају се djеца, родитељи, удруге и остали грађани мјесних заједница Града Мостара да се 25.5.2019. године придруже акцији чишћења и уређења својих мјесних заједница, како би се очистиле окућнице око зграда и домова те уредили и обновили паркови и зелене површине те на тај начин својим суdjеловањем допринијели очувању, унапрјеђењу и заштити околиша...

Детаљније...

Посјет предеставника Свјетске банке Мостару

Градску управу Града Мостара јучер је посјетила делегација Свјетске банке коју су чинили Линда Ван Гелдер, директорица за земље Западног Балкана и Емануел Салинас, шеф Уреда Свјетске банке у БиХ са сарадницима.Тема састанка на којем је уз градоначелника Мостара Љубу Бешлић била и главна савјетница Радмила Комадина, била је пуштање у рад прочистача за третман отпадних вода, као и питања везана за ту тематика. На састанку је било ријечи и о отвореним питањима која се вежу уз

Детаљније...

Информација о стању водотока за Град Мостар

На основу тражења појединих медија о евентуалној угрожености од поплава подручја Града Мостара због повећаних падавина у претходном периоду, овим путем вам достављамо сљедећу информацију, и то:
ОЦ ЦЗ Града Мостара до сада није запримио информацију о угрожености становништва и материјалних добара од излијевања водотока на подручју Града Мостара.

Такођер, подаци надлежних о стању и нивоу водотока ријека и акумулација на подручју Града Мостара показују да је стање стабилно и под контролом, те да нема опасности од поплава на овом подручју, а што је за период од 12. до 16.05. и потврђено од стране ФХМЗ - Одсјека за хидрологију.

У случају промјене или погоршања стања ниво водотока и акумулација, те евентуалне пријетње по становништво и материјална добра благовремено ћемо вас информирати.

Оперативни центар Цивилне заштите Града Мостара

Детаљније...

“Participativno planiranje socio-ekonomskog razvoja”

U sklopu projekta „Izgradnja kapaciteta, podrška lokalnim institucijama i doprinos ekonomskom razvoju obnovljivih izvora energije, održivosti životne sredine, gazdovanju šumama, promociji mikro i malih preduzeća u tri BiH opštine“ u saradnji tri Agencije lokalne demokratije na području Bosne i Hercegovine (Prijedor, Mostar i Zavidovići), Udruženja Program Prijedor i Udruženja Trentino – Balkan. LDA Mostar projekt realizira u suradnji s Gradom Mostarom. Tekst poziva pronadjite na sljedecem linku:

https://www.ldamostar.org/%ef%bb%bfkonkurs-za-odabir-ucesnika-obuke-participativno-planiranje-socio-ekonomskog-razvoja-%ef%bb%bf/

Детаљније...

'Битка за Вуковар - како смо бранили град и Хрватску' изведена у Мостару

МОСТАР, 8. мај (ФЕНА) - Глазбено-сценска, едукативна и домољубна представа "Битка за Вуковар - како смо бранили град и Хрватску" која емотивно проповиједа причу о граду Вуковару прије, тијеком и послије рата, а чију окосницу чине документарни филмови "Вјечни пламен", "Битка за Вуковар" те "Вуковар данас" одржана је у сриједу у Хрватском дому херцег Стјепана Косаче у Мостару. Вуковарски бранитељ и један од двојице редатеља и аутора ове представе Дамир Плавшић 

Детаљније...

Sretan Dan Evrope!

Schumanovom deklaracijom formirana je Evropska zajednica za ugljen i čelik te je time označen i početak formiranja evropske obitelji.Danas svi trebamo promovirati ali i konkretno raditi na očuvanju i unaprjeđenju vrijednosti koje nosi evropska obitelj država i naroda.Sva tri konstitutivna naroda u BiH i svi građani, zajednički ali na ravnopravnim osnovama i jednakopravno  trebaju sudjelovati u kreiranju vrijednosti za buduće generacije. Svima nama ali prvenstveno njima trebamo izgraditi stabilnu demokraciju i stvoriti gospodarsku održivost, kako mladi ne bi nastavili odlaziti iz Bosne i Hercegovine, već da ostaju i tu planiraju i grade svoju budućnost za sebe i svoje obitelji.

Детаљније...

Зрачна лука Мостар обновила линије за Њемачку

Њемачка нискотарифна зракопловна компанија Еуроwингс наставит ће сарадњу са Зрачном луком Мостар и у 2019. години. Еуроwингс од данас једном седмично повезује Мостар и Дусселдорф, а од јуна два пута седмично са Стуттгартом. За Дусселдорф се лети неdjељом, а за Стуттгарт сриједом и суботом. Директор Зрачне луке Мостар Марин Распудић казао је како ови летови значе пуно за мостарску Зрачну луку, али и Мостар и регију. Такођер је истакнуо како опстанак линија понајвише овиси од расположивости наших грађана да користе свој аеродром и тако помогну развоју Мостара и Херцеговине те је апелирао на грађане да користе услуге Зрачне луке Мостар. Из Мостара за Дусселдорф лети се неdjељом у 10:15, а за Стуттгарт сриједом у 16 сати и суботом у 15:25 сати.

Детаљније...

Бешлић упутио честитку мостарским ватрогасцима

Поводом 4. маја, благдана св. Флоријана - заштитника ватрогасаца градоначелник Мостара Љубо Бешлић упутио је честитку мостарским ватрогасцима. Градоначелник је Бешлић честитавши им њихов дан захвалио на свему што чине за сигурност имовине и људи на подручју Града Мостара. Констатирао је да Ватрогасна постројба успјешно и на вријеме обавља постављане задаће, те испуњава све увјете потребне за извршења различитих интервенција. Градоначелник је 

Детаљније...

Међународни празник рада

У поводу 1. маја Међународног празника рада у своје особне и у име Градске управе Мостара упућујем честитке свим грађанима и грађанима Мостара и Босне и Херцеговине.

Градоначелник
Љубо Бешлић

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови