Најновије вијести

"Лјето у дворишту"

Хрватска глазба Мостар одржала је у недјељу вечер на платоу испред Хрватскога дома херцега Стјепана Косаче концерт назива Лјето у дворишту. На концерту су наступили солисти Алмир Хукелић, бузуки – Сарајево и вокални интерпретатори Ивица и Луција Зовко. На репертоару су биле складбе из популарних филмова Миссион Импоссибле, Цхариотс оф Фире, Годфатхер, Зорба Тхе Греек, Псyцхо и друге. Аранжмане потписује маестро Дамир Буноза, а гост концерта био је Карло Милићевић.

Детаљније...

Културна манифестација „Мостарско љето 2020“

Културна манифестација „Мостарско љето 2020“ коју организује пет институција културе у Мостару: Центар за културу Мостар, Народно позориште Мостар, Музеј Херцеговине Мостар, Народна библиотека Мостар и Позориште лутака у Мостару, почиње у петак, 17. јула, а трајат ће до суботе, 22. августа ове године. Поводом одржавања наведе манифестације, у уторак, 14. јула са почетком у 10 сати у Центру за културу Мостар бит ће одржана конференција за медије.

Детаљније...

Обавијест о почетку евидентирања постојећег стања адреса у Граду Мостару

Обавјештавају се власници или корисници некретнина (кућа, станова/пословних простора), на подручју Града Мостара да ће се од 13.7. до 30.9.2020. године вршит евидентирање постојећих адреса (Улица и кућни број). Евидентирање ће вршит повјереници мјесних заједница у сарадњи с дјелатницима Градске управе и Управе за геодетске и имовинско правне послове ХНЖ/К. Евидентирање адреса проводи се у сврху успостве адресног регистра, што ће у коначници омогућит кориштење података о адресама у свакодневном животу (хитна помоћ, ватрогасци, достава поште, таxи служба, могућност ГПС навигације итд.), као и код различитих адмнистративних процедура, примјерице пријаве пребивалишта грађана.

Детаљније...

Реконструкција улица у насељу Пањевина

У току је асфалтирање улице Краљице Јелене и улице Екрема Ћурића у насељу Пањевина.

Град Мостар је осигурао финансијска средства из средстава одржавања цеста за 2020. годину. Извођач радова ЈП Комунално.

Служба за комуналне послове Града Мостара

Детаљније...

Обавијест бирачима Генералног конзулата Републике Хрватске у Мостару

Генерални конзулат Републике Хрватске у Мостару обавјештава све бираче како ће се избори за Хрватски сабор одржати у суботу и недјељу, 4. односно 5. јула. Сва бирачка мјеста налазит ће се у ОШ Петра Бакуле у Мостару у улици Краља Томислава 9. Биралишта ће бити отворена од 7 сати ујутро до 19 сати навечер. Сви који немају адресу пребивалишта у Републици Хрватској и који немају нову е-особну исказницу Републике Хрватске, а нису се активно регистрирали до 24. јуна, моћи ће се активно регистрирати на оба дана избора.

Детаљније...

Obavijest biračima Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru obavještava sve birače kako će se izbori za Hrvatski sabor održati u subotu i nedjelju, 4. odnosno 5. jula. Sva biračka mjesta nalazit će se u OŠ Petra Bakule u Mostaru u ulici Kralja Tomislava 9. Birališta će biti otvorena od 7 sati ujutro do 19 sati navečer. Svi koji nemaju adresu prebivališta u Republici Hrvatskoj i koji nemaju novu e-osobnu iskaznicu Republike Hrvatske, a nisu se aktivno registrirali do 24. juna, moći će se aktivno registrirati na oba dana izbora.

Детаљније...

Предсједништво Скупштине Савеза опћина и градова Федерације БиХ

Предсједништво Скупштине Савеза опћина и градова Федерације БиХ (Предсједништво Савеза) одржало је у понедјељак 29.6.2020. године своју Четврту онлине сједницу. Предсједништво Савеза је остало при својој ранијој одлуци којом је предложило Влади Федерације БиХ да донесе Одлуку о расподјели средстава од текућих трансфера, којом би се, сукладно принципима хуманости и солидарности у тренутној ситуацији, износ од 30.000.000 КМ текућих трансфера намијењен опћинама и градовима из федералног прорачуна/буџета

Детаљније...

Презентирано Извјешће о подузетим активностима служби заштите и спашавања Града Мостара

Под предсједањем команданта Штаба цивилне заштите Града Мостар градоначелника Лјубе Бешлића данас је одржана је редовита сједница Штаба цивилне заштите Града Мостара. На сједници је презентирано Извјешће о подузетим активностима служби заштите и спашавања Града Мостара за вријеме трајања непогоде узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД-19). Након расправе чланови Штаба цивилне заштите једногласно су усвојили Извјешће. Такођер, у информацији о епидемиолошкој ситуације наглашено је како је

Детаљније...

Бешлић и Херцег на обиљежавању завршетка радова на згради школе О.Ш. Ивана Гундулића

У Основној школи Ивана Гундулића у Мостару данас је одржан програм у пригоди завршетка радова на обнови школске зграде, шпортске дворане и игралишта. Лјубо Бешлић, градоначелник Мостара казао је како је О.Ш. Ивана Гундулића, прије релативно кратког времена, била на периферији, а сада је у средишту града у којем живи велики број обитељи с дјецом. Стога је изразио задовољство обновом школске зграде, дворане и игралишта подсјетивши на друге пројекте које Градска управа проводи на подручју Рудника. Истакнуо

Детаљније...

Посјетите остале градске странице

Интерни линкови