Авион Цроатиа Аирлинеса слетио у Зрачну луку у Мостару

Авион[нбсп]Цроатиа Аирлинеса слетио је у четвртак навечер у Зрачну луку у Мостару чиме је успостављена редовита зракопловна веза са Загребом. На промотивноме лету из Загреба био је и хрватски министар државне имовине Горан Марић те многи угледници поријеклом из Мостара и Херцеговине. У разговору за портал Директно по слијетању у Зрачну луку Мостар осврнуо се на значај овога повезивања.

"Наизглед отварање зрачне линије је једна техничка, рутинска ствар. Но, данас је то више од тога. Није ово само рутина, ово је пословни, господарски, политички и психолошки знак. Знак повезаности и блискости Хрватске и БиХ те знак блискости Мостара и Загреба. Повезаности Хрвата диљем свијета с овим крајем јер су многи десетљећима одлазили, а међу њима сам и ја.

Посебно сам радостан због тога, мислим да ћемо још више повезати и оснажити жељу за повратком. Мостар је предиван и чудесан град, Херцеговина је такођер чудесна. Херцеговина је највише расељена покрајина. Међугорје се посјећује из цијелог свијета, ово данас добива једну сасвим другу димензије од обичне линије Загреб - Мостар.

Херцеговина је повијесно обиљежена као покрајина из које се исељава. Но има једна позната узречица - Херцеговина све насели, али себе не расели. Нисам без оптимизма те ће Херцеговина остати живјети вјечно са својим људима, Хрватима", рекао је у разговору за Директно министар државне имовине Горан Марић.

Хрватски национални авиопријевозник Цроатиа Аирлинес повезиват ће Загреб и Мостар током цијеле године, два пута седмично. Авион ће из Загреба за Мостар летјети четвртком и неељом, а из Мостара за Загреб, петком и понеељком те је по лету предвиђен пријевоз до 76 путника.

Иди назад