Одржана jaвна расправа о Нацрту буџета Града Мостара за 2020. годину

Јавна расправа о Нацрту буџета Града Мостара за 2020. годину одржана је у уторак у Градској вијећници Мостара, након што је Дом народа Парламента Федерације БиХ раније усвојио Приједлог закона о допуни Закона о буџетима у ФБиХ, чиме је омогућено доношење мостарског градског буџета.
Буџета[нбсп]Града Мостара за 2020. годину планиран је у износу од око 59 милијуна марака, плус 20 милијуна који се односе на капиталне пројекте, а према најави представника Градске управе, мостарски градоначелник требао би потписати[нбсп] буџет у сљедећих десетак дана.
Начелник Одјела за финансије и некретнине Града Мостара Изет Шаховић казао је како ће се интензивно радити на разматрању свих приједлога и амандмана које су грађани изнијели на данашњој расправи те видјети што се од тога може уврстити у буџет.
- Ми смо, наравно, ограничени износом прорачуна који смо планирали и морамо се уклопити у та планирана средства, а евентуално неке корекције можемо правити на расходима - изјавио Шаховић новинарима након окончане расправе.
Казао је како ће се настојати што прије завршити сва предвиђена процедура како би се[нбсп] буџет могао потписати те како би Град могао нормално функционирати. Све то, додао је Шаховић, могло би се окончати у наредних десетак дана.
Током јавне расправе изнесен је низ усмених и писмених приједлога, сугестија и амандмана, а по ријечима главне савјетнице Града Мостара Радмиле Комадине бит ће тешко све предложене амандмане уврстити у буџет.
- На примјер, установе културе, које наступају заједно, траже повећање плаће за своје упосленике. Када би се то повећање догодило у минималном износу до 5 посто, то су заиста велика средства. Жеља има много и заиста су велика очекивања, а могућности мале - казала је Комадина.
ПР

Иди назад