Бешлић и Херцег у посјети обновљеној школи у Илићима

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић и Невенко Херцег, предсједник Владе Херцеговачко-неретванског кантона данас су, у пригоди Дана школе и завршетка радова на обнови боравили у Основној школи Илићи у Мостару, коју Влада обнавља у сарадњи с Развојним програмом Уједињених народа.

Уз честитке за Дан школе, предсједник Херцег честитао је и сутрашњи Дан учитеља захваливши просвјетним дјелатницима ОШ Илићи, али и свима другима, на труду и знању које преносе нашој дјеци водећи их до нових вриједних животних спознаја.

„Познајући вашу љубав и ентузијазам у раду и одгоју наше дјеце и младих, увјерен сам у то како ћете и убудуће, унаточ бројним изазовима, неуморно доприносити квалитету одгојно-образовног сустава у чему ћете имати моју и потпору Владе ХНК“, рекао је предсједник Херцег.

Такођер, осврнуо се на пројекте обнове више од двадесет школских зграда и спортских дворана, те других јавних објеката чему је Влада посвећена од почетка мандата.

„Увјерио сам се данас како су радови на обнови школске зграде и школске спортске дворане, те уређењу околиша добро обављени и како имамо још једну обновљену школу у нашем кантону. Овакви успјешни пројекти охрабрују нас за даљње напоре како бисмо остварили коначни циљ и обновили све јавне објекте у ХНК. Говорећи о образовању као једном од кључних приоритета у раду Владе, предсједник Херцег нагласио је како је Влада учинила бројне искораке како би се омогућили бољи увјети школовања ученика, али и побољшао положај просвјетних дјелатника.

-Особно и у име свих д јелатника и ученика, захваљујем предсједнику Херцегу и Влади ХНК на њихову труду и свему што су учинили како би наша школа добила ново рухо. Ученици и просвјетни дјелатници сада имају још боље и квалитетније увјете за боравак, учење и рад“, рекао је директор Тихомир Сушац.

Иди назад