Бешлић: Мислим да се Алуминиј неће угасити

Мостарски градоначелник Лјубо Бешлић изјавио је у уторак како се јутрос чуо с федералним премијером Фадилом Новалићем који га је обавијестио да ће Влада ФБиХ у петак расправљати о тешкој ситуацији у Алуминију.
Мостарски градоначелник и предсједник Владе Херцеговачко-неретванског кантона Невенко Херцег дошли су иза 11 сати на мјесто гдје су радници Алуминија јутрос блокирали магистралну цесту М-17 због чега су се јужно од Мостара створиле километарске колоне.
Бешлић и Херцег поручили су како проблем Алуминија није у надлежности градских и кантоналних власти, али су својим доласком жељели показати радницима Алуминија да нису сами.
- Јутрос сам имао састанак с премијером Новалићем, који ми је обећао да ће највјеројатније у петак бити изванредна сједница Владе ФБиХ. Рекао сам да је петак можда прекасно, а он је рекао да мисли да петак није прекасно, да ће се покушати наћи рјешење и да има једна фирма из Дубаија и једна из Енглеске заинтересирана за приватизацију Алуминија - изјавио је Бешлић.
Додао је како мисли да се Алуминиј неће данас угасити.
Невенко Херцег поручио је како Алуминиј није значајан само за Мостар и Херцегову, већ и за цијелу државу.
- Сви ће трпјети посљедице ако се догоди оно најгоре. Федерација БиХ не може бити некоме мајка, а некоме маћеха. Ако се може неком давати повлаштена струја, може и Алуминију - казао је Херцег те позвао раднике за још мало стрпљења како би се пронашло рјешење.
Представници радника изразили су бојазан да ће Алуминиј вечерас у поноћ бити ископчан с електричне мреже што би био крај некадашњег гиганта. Затражили су јамства да се то неће догодити, истакнувши како се неће повући с прометнице док не добију та јамства.
(ФЕНА) Р.Г.

http://www.fena.ba/article/1095708/beslic-mislim-da-se-aluminij-nece-ugasiti

Иди назад