• Град Мостар
  • Почетна
  • Бешлић на традиционалналном божићном концерту и пријему Просвјете Мостар

Бешлић на традиционалналном божићном концерту и пријему Просвјете Мостар

Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" Мостар и Српско пјевачко и културно-умјетничко друштво "Гусле" Мостар организирали су у уторак навечер у том граду традиционални божићни концерт и пријем.

Концерт, на којему је наступио глазбени састав "Катера" дар је Мостару у поводу православног Божића, а окупио је многобројну публику у Хрватском дому "Херцег Стјепан Косача".

На почетку концерта божићну бесједу присутнима је одржао владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије у којој је поручио како "не постоји лакши пут за све нас ако искрено желимо заједнички суживот грађен на поштовању и љубави у Мостару и нашим просторима" те исказао потребу показивања отворености према култури, менталитету и језику других људи и народа.

Уочи концерта одржан је божићни пријем за високе узванике, чији је домаћин био владика Димитрије, а на којему су присуствовали многобројни представници вјерског, културног, друштвеног и политичког живота.

Пригодним ријечима обратио се и градоначелник Љубо Бешлић који је на почетку све поздравио и свима онима који славе Божић по јулијанском календару зажелио сретан, радостан и миран Божић

Мир Божји- Христос се роди!

Данашњем човјеку суоченим с великим кушњама, свакодневним изазовима и бригама истински је потребна порука радости и наде коју доноси благдан Божића. Божић је и слављење рођења, новог живота, а данас када нам млади одлазе пред нама је велика потреба мијењања менталитета и враћања вриједности живота међу приоритете друштвених љествица вриједности. Драго ми је да смо вечерас окупљени овђе како би својим суграђанима честитали Божић и својим доласком исказали поштовање, а све наше разлике да нас не удаљавају и раздвајају већ да нас обогаћују.

Оне нас требају зближавати и сви заједно требамо радити на њихову очувању и штитити оне који су мањи, нагласио је градоначелник Бешлић те поручио како само тако можемо изградити демократско, просперитетно и толерантног друштва, а све ради боље будућности за све народе и грађане Мостара и домовине Босне и Херцеговине.

ПР ГМ

Иди назад