Бешлић са сарадницима посјетио мостарску ватрогасну јединицу

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић за једно с главном савјетницом Града Радмилом Комадином и Предрагом Шупљеглавом, начелником Ођела за организацију, правне послове, опћу управу, цивилно заштиту и ватрогаство посјетио је данас Професионалну ватрогасну[нбсп]јединицу Мостар.

Том се приликм упознао са разином спремности ватрогасаца, те чуо што се догађа на терену и каква је сарадња с грађанима, медијима, полицијом и градским комуналним предузећима.

- Ватрогасци су оправдали повјерење које су добили, жеља ми је да тако и остане - казао је Бешлић, поручивши грађанима да не пале ватру беспотребно.

Заповједник Професионалне ватрогасне јединице Мостар Петар Јурић рекао је како је ватрогасна јединица Мостар, у односу на протекле године, биљежи евидентан напредак што се тиче материјално-техничких средстава намијењених за гашење пожара, ватрогасних возила и ватрогасаца.

Посјетио је да су Град Мостар и Херцеговачко-неретвански[нбсп]кантон набавили по три нова возила, а четврто је у изради.

- Ватрогасцима је обновљена[нбсп]лична опрема чизме, рукавице и кациге, а ускоро ће добити и нова интервенцијска ватрогасна одијела. Нова хидрауличка клијешта и шкаре за[нбсп]саобраћајне несреће су врх технике - истакнуо је Јурић.

Напоменуо је како је још потребна цистерна и возило за спашавање и гашење с висине.

- Сваке године примамо људе у стални радни однос, а имамо и нове сезонске раднике које град Мостар прими на три љетна мјесеца - казао је Јурић..Додао је како су се формирала два добровољно ватрогасна друштва и то "Руиште" и "Буна" која су од знатне помоћи.

Иди назад