Цивилна заштита ХНК-а издала упозорење о надолазећим сњежним падалинама

Управа за цивилну заштиту и ватрогаство ХНК-а издала је упозорење о надолазећим сњежним падалинама свим опћинским службама Цивилне заштите у тој жупанији, Цивилној заштити Града Мостара те Министарству промета и веза ХНК-а.

Наиме, према подацима добивеним од Федералног хидрометеоролошког завода, тoком тједна, од 9. - 12.јануара, очекују се обилније сњежне падалине, у низинама до пола метра, а на планинама и до висина од једног метра, којима ће претходити и слиједити ниске температуре.

За очекивати је да ће ове падалине и најаве ниских температура отежавати свакодневне активности становништва, стоји у упозорењу.

У циљу подизања спремности за отклањање посљедица које би ове падалине могле изазвати, из Управе за цивилну заштиту и ватрогаство ХНК-а препоручили су подузимање свих неопходних активности, односно да се изврши контрола ресурса и спремности служби, уговорних фирми задужених за одржавање путних комуникација и путне инфраструктуре те упозоравање правних и физичких особа на обвезу чишћења простора испред властитих стамбених и пословних објеката.

(ФЕНА) И.Б.

Иди назад