• Град Мостар
  • Почетна
  • "Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана"

"Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана"

Након Мüнцхена (2015.) и Дортмунда (2016.), овогодишња конференција "Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана" по први пут ће се одржати изван Њемачке. Конференција ове соурцинг-иницијативе за Западни Балкан - пројекта њемачког Удружења за управљање материјалима, набаву и логистику (БМЕ), њемачког Савезног министарства за привреду и енергију (БМЊи) те њемачких Вањскотрговинских комора (АХК) одржат ће се 31. маја у Београду.

Циљ пројекта је да се у оквиру једнодневног догађаја одабране компаније из Босне и Херцеговине и земаља Западног Балкана састану са њемачким фирмама које су заинтересоване за успостављање пословних контаката са произвођачима из ове регије, тј. њиховим новим потенцијалним добављачима роба и услуга из тражених ђелатности пословања. Заинтересоване њемачке фирме долазе претежно из металопрерађивачког сектора, добављачког сектора за аутоиндустрију, сектора прераде и производње материјала од пластике, као и мањи број фирми из електро и електронског сектора.

Концепт пројекта се базира на Б2Б-матцхмакинг платформи:
•Четрдесет осам (48) профила заинтересованих њемачких компанија се налази у прилогу дописа, са описима ђелатности компанија и конкретним производним захтјевима који су упућени фирмама у земљама Западног Балкана. У профилима њемачких компанија се наводи шта све фирма, тј. произвођач из региона треба да има у свом производном портфолију како би се квалификовао за потенцијалну сарадњу.
•Своју заинтересованост за учешће у пројекту остварујете кроз попуњавање пријавног формулара који се такође налази у прилогу овог дописа.
•Достављене апликације се шаљу њемачким компанијама на увид које кроз систем оцјењивања бирају фирме с којима желе да одрже састанак на догађају у Београду ове године.Уколико сте се препознали као потенцијални добављач неке од њемачких компанија, позивамо вас да попуните пријавни формулар и пошаљете га на е-маил: сањин.пургиц@ахк.ба најкасније до 25.4.2017.г.[нбсп][нбсп]

Иди назад