Европска пријестолница културе 2024. године

Мостар тренутно гради најважнији мост, мост повјерења и будућности у којој је „све премостиво“. У сриједу 25.9.2019. бит ће објављено који ће град постати Европска пријестолница културе 2024. године! Церемонија проглашења Европске пријестолнице културе за 2024. годину бит ће изравно емитирана на Фацебоок страници Цреативе Европа с почетком у 11:30. Без обзира на резултат, Мостар има разлога за славље јер је већ својеврсни побједник. Лјуди који су окупљени око Форума и Тима Мостар 2024 покренули су процесе и пројекте који мијењају наш град у културном и умјетничком смислу.

Слоган „Све је премостиво“ на најбољи начин говори о визији овога пројекта. Створен је оквир који је довољно широк и уважава све наше различитости, пружајући им прилику да развију сав свој потенцијал те синергијом свих комадића направе хармоничан мозаик у којем сваки појединац и колективитет имају свој интегритет и мјесто.
Увјерени смо како је све премостиво и да управо овакви какви јесмо, можемо пуно боље ако сватко од нас учини само један корак у разумијевању другога, што ће засигурно довести до изградње модерног и здравог града. Одлучни смо у нашој намјери да проведемо пројекте који Мостару значе свјетлију будућност. Зато у петак 27.9.2019. организирамо концерт „Све је премостиво“ којим ћемо обиљежити нашу одлучност за изградњу љепшег Мостара. Извођачи су мостарски глазбеници: Симфонијски оркестар, Роцк школа и Зостер!

Концерт ће се одржати на игралишту иза Гимназије с почетком у 20 сати, а улаз је бесплатан!

Иди назад