Генерални тајник јапанске организације ЕУ–Јапан Фест у Мостару

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић те чланови Тима Мостар 2024 Мирко Божић, Мустафа Алендар, Кристина Ћорић, Јосип Блажевић, Тања Мићевић Ђурић и Дарио Терзић разговарали су данас с генералним тајником јапанске Фондације ЕУ-Јапан Фест Схуји Когијем о сурадњи на пројекту Европска пријестолница културе и билатералној размјени умјетника.

Јапанска организација ЕУ-Јапан Фест приватна је фондација која окупља представнике најпрестижнијих јапанских твртки и чији је циљ изградња културних и туристичких односа између Јапана и Европе путем пројекта Европска пријестолница културе. Од 1993. године подржавају пројект Европска пријестолница културе. а Схуји[нбсп]Коги дио је те фондације од самог почетка. Суђеловао је у расту пројекта ЕПК који, како сам уочава, прије 26 година није значио много, а данас је привилегија носити ту титулу.

“Важност еуропских пријестолница културе није, нити смије бити везана искључиво за Европу. Данас је то глобални пројект који има знатан утјецај, не само на културну размјену, него и господарство у цјелини. Из искуства досадашње сарадње с 44 европске пријестолнице културе знам да је бити европска пријестолница културе велики изазов”, рекао је Коги.

Мостар 2024

Град кандидат за Еуропску пријестолницу културе 2024. године
Град кандидат за Европску пријестоницу културе 2024. године
Град кандидат за Европску пријестоницу културе 2024. године

Еуропеан Цапитал оф Цултуре Цандидате Цитy 2024

www.mostar2024.ba

Иди назад