• Град Мостар
  • Почетна
  • Град Мостар за комуналну потрошњу и одржавање цеста издвојио 10 милијона КМ

Град Мостар за комуналну потрошњу и одржавање цеста издвојио 10 милијона КМ

За Програм заједничке комуналне потрошње и Програм одржавања цеста и некатегоризираних цеста у Граду Мостару, који су представљен у уторак, укупно је у мостарском градском прорачуну за 2018. годину издвојено 9,83 милијона марака.

За заједничку комуналну потрошњу предвиђено је 5,24 милијона марака, за промет и комуникације планирано је 3,39 милијона марака, а остали пројекти из области заједничке комуналне потрошње, који су од интереса за Град, подржани су с 1,19 милијона марака.

Највише средстава отићи ће на јавну расвјету за што је планирано 2,3 милијона марака, за одржавање јавних и зелених површина 900.000 марака, за одводњу оборинских вода планирано је 870.000 марака, за чишћење јавних прометних и других површина 840.000 марака, за урбани мобилијар и декорације 700.000 марака, за збрињавање паса луталица планирано је 90.000 марака, а за сезонско чишћење града предвиђен је износ од 60.000 марака.

Презентирајући споменуте програме, шеф Службе за комуналне послове и околиш Града Мостара Стјепан Шаравања истакнуо је како треба радити на подизању свијести грађана о вандализму као неприхватљивом те изнимно штетном понашању.

- Овакав вид понашања је у стању поништити више дрвеће више него што их ми посадимо. Суочени смо и с крађама сливничких решетака, рушењем и уништавањем урбаног мобилијара, клупа, канти за отпатке те јавне расвјете - упозорио је Шаравања.

Нагласио је како се штете мјере десетинама[нбсп]хиљада марака, а често су и непоправљиве.

 

Иди назад