• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Бешлић обишао са мјештанима простор МЗ Врапчићи и Ј.П. Депонија

Градоначелник Бешлић обишао са мјештанима простор МЗ Врапчићи и Ј.П. Депонија

Градоначелник Града Мостара Љубо Бешлић, данас је са својим најближим сарадницима те дјелатницима Службе за инспекцијске послове, састао се са представницима мјештана у близини депоније, којом господари Ј.П. „Депонија“ Мостар. Мјесто састанка била је Мјесна заједница Врапчићи гдје се на обострано задовољство потврдила сарадња те спремност на рјешавање проблема везано за депонију. Судионици данашњег састанка сложили су се да је ову сарадњу потребно још дубље интензивирати.
„Како сам обећао представницима мјештана, дошао сам како би потврдили сарадњу те заједничким напором покушали отклонити постојеће проблеме“, нагласио је Бешлић.
Према ријечима Градоначелника Бешлића, између ове двије стране постоји велико међусобно поштовање и спремност на заједнички рад.
Током овог састанка судионици су посјетили подручје Ј.П. „Депоније“ д.о.о. Мостар те потока Сушице. „Веома је важна комуникација са локалним властима те указивање проблема, које ће Град Мостар у оквиру својих могућности покушати ријешити“, казао је Градоначелник Бешлић. Наглашено је да Град Мостар није у могућности ријешити све проблеме те да је послана Иницијатива Влади ФБиХ те Федералној управи за инспекцијске послове који би се требали укључити у рјешавање ових проблема.
Мјештани околних насеља 20.липња/јуна 2019.године деблокирали су подручје око Ј.П.“Депније“ Мостар те је договорено формирање стручног тима који ће радити на изналажењу нових могућности за санацију или премјештање одлагалишта с тренутне локације, као и тражења неких дугорочних савремених рјешења при збрињавању отпада водећи при тому рачуна о заштити околиша и посебно о заштити мјештана који живе близу депоније.

Иди назад