• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Бешлић у изасланству ХНС-а на полагању вијенаца уочи благдана Свих светих и Душног дана

Градоначелник Бешлић у изасланству ХНС-а на полагању вијенаца уочи благдана Свих светих и Душног дана

У поводу благдана Свих светих и Душног дана, изасланства Хрватског народног сабора (ХНС) и Министарства одбране БиХ те ратни војни заповједници ХВО-а положили су у сриједу вијенце и запалили свијеће на спомен обиљежју погинулим бранитељима испред Хрватског дома "Херцег Стјепан Косача" у Мостару.

- Ми се данас присјећамо свих оних који су заједно с нама уградили себе да би данас имали Босну и Херцеговину. То је и пригода присјетити се свих драгих људи који су нам у сјећањима и због тога данас имамо оваква обиљежавања диљем БиХ - изјавио је новинарима предсједник ХНС-а Драган Човић након полагања вијенаца.

Генерал збора Хрватског вијећа обране Станко Сопта казао је како су данас овђе да запале свјетлост "за покој душа наших најбољих синова који су себе даровали за нашу слободу и да им одамо почаст јер су даровали свој живот за наш битак".

Након полагања вијенаца, у мостарској катедрали Мајке Марије Цркве у Мостару одржана је миса задушница.

Раније данас, вијенци су положени пред спомен обиљежјем у кругу војарне "Станислав Баја Краљевић“ те је одржана миса задушница у капелици св. Ивана Крститеља.

Такођер, вијенци су положени на средишњем споменику и гробу Јозе Леутара на гробљу Маслине гђе уприличена и молитва за умрле. У изасланству ХНС-а међу осталима био је и градоначелник Мостара Љубо Бешлић.

Иди назад