• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Мостара др.сц. Марио Кордић потписао Партнерски Уговор о имплементацији Пројекта „ИНЦЛУСИВЕ ПЛАY“

Градоначелник Мостара др.сц. Марио Кордић потписао Партнерски Уговор о имплементацији Пројекта „ИНЦЛУСИВЕ ПЛАY“

Градоначелник Града Мостара др.сц. Марио Кордић потписао је Партнерски Уговор о имплементацији Пројекта „ИНЦЛУСИВЕ[нбсп] ПЛАY“ у оквиру Интеррег ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска – Босна и Херцеговина – Црна Гора 2014. – 2020.
Уговор се имплементира путем Службе за господарство, Одјела за господарство, комуналне и инспекцијске послове Града Мостара.
Укупна вриједност пројекта  948.203,15 ЕУР
Вриједност пројекта за Град Мостар 314.114,21 ЕУР односно 615.129,86 КМ
Планирано вријеме трајање пројекта 1.3.2021. до 31.1.2023.
Судјеловање Града Мостара (15%) 47.117,14 ЕУР односно 92.269,50 КМ
Средства ЕУ 266.997,07 КМ односно 522.860,36 КМ
Водећи партнер: Град Задар Република Хрватска
Партнерство: Град Мостар, Центар “Лос Росалес” Мостар и Дјећији вртић “Латица” Задар
Пројектом „ИНЦЛУСИВЕ[нбсп] ПЛАY“ планирана је изградња осјетилног парка на дијелу игралишта спортског центра „Кантаревац“ и опремање са опремом која је намијењена за дјецу са потешкоћама у развоју, као и опремање осјетилног парка Јавне установе „Лос Росалес“.
Првенствена намјена будућег осјетилног парка „Кантаревац“ је побољшање квалитете живота дјеце и младих с тешкоћама у развоју на подручју Града Мостара и шире, те побољшање стандарда пружања социјалних услуга. Осјетилним парком „Кантаревац“ жели се створити окружење којим ће се потакнути разнолика палета осјетилних подражаја и примијенити се у сврху рехабилитације, али и рекреације. То је нови концепт игралишта у којему дјеца и млади у заокруженој средини постижу цјеловито и социјално учење.
У оквиру пројекта предвиђене су и едукације родитеља дјеце с тешкоћама, али и стручњака који желе интегрирати знања из различитих приступа и техника, те кроз теоријски и искуствени рад на едукацији стећи додатне компетенције за рад с дјецом с тешкоћама у развоју. Планирано је и одржавање панел-активних дискусија на тему инклузије група рањивих на сегрегацију[нбсп]и друштвену маргинализацију.
Предметним пројектом предвиђена је и набава додане опреме/справа за особе с и без тешкоћа која ће бити постављане на подручју Осјетилног парка „Кантаревац“ с циљем осигуравања инклузије дјеце с тешкоћама у локалну заједницу, те додатног подизања квалитете живота, садржаја и услуга за најрањивије скупине нашег друштва. Инсталацијом опреме на „Кантаревцу“ осигурава се инклузија на начин да се особе с тешкоћама не издвајају, већ се смјештају у сами центар спортске инфраструктуре. Овим се ствара сигурно и потицајно окружење за живот особа с тешкоћама и њихово изражавање. Све наведено представља додану вриједност за сам пројект и вишеструку корист за особе с тешкоћама у развоју, за њихове обитељи, за одгојитеље и учитеље као и за заједницу.

Град Мостар

Иди назад