• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Мостара одржао састанак с представницима Свјетске банке, Европске комисије у БиХ, СИДА-е и ЈП Водовод на тему пројекта изградње прочистача

Градоначелник Мостара одржао састанак с представницима Свјетске банке, Европске комисије у БиХ, СИДА-е и ЈП Водовод на тему пројекта изградње прочистача

Представници Свјетске банке и Европске комисије у БиХ, шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА-е) заједно с представницима ЈП Водовод данас су обишли на изградњи постројења и прочистача отпадних вода на локалитету код моста „Фрање Блажевића“. Обиласку радова[нбсп]присутан је био и градоначелник Мостара Љубо Бешлић с најближим сарадницима, а након чега је одржан састанак у Градској вијећници.

Градоначелник Бешлић изјавио је након састанка како се реализација овог великог и значајног пројекта за Мостар приводи крају, те да сада слиједи пробна фаза рада прочистача отпадних вода, а потом технички пријем, употребна дозвола од стране федералног Министарства просторног уређења, те пуштање прочистача у рад.

Нагласио је како је Град Мостар највећи загађивач ријеке Неретве, а реализацијом овог пројекта онечишћење ријеке ће се коначно ријешити на квалитетан начин, што је од великог значаја и за оне градове који се налазе низводно на ријеци, као и за околиш али и за развој туризма.

Да би се овај за Мостар стратешки пројект успјешно привео крају потребна је сарадња свих разина власти и пројект у коначници мора бити одржив, а што изискује касније и одређене трошкове.

Пројект изградње колектора и прочистача отпадних вода вриједан је око 25 милијона КМ, а ради се углавном о донаторским средствима.

Иди назад