• Град Мостар
  • Почетна
  • Градоначелник Љубо Бешлић уручио новчане награде најбољим спорташима Града Мостара

Градоначелник Љубо Бешлић уручио новчане награде најбољим спорташима Града Мостара

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић са сурадницима примио је у уторак најуспјешније мостарске спорташе којима је честитао на оствареним резултатима те уручио посебна признања за постигнути успјех.

- Изнимно сам поносан на резултате спорташа Града Мостара који су остварени у претходној години, а имати оволико првака државе, чак и еуропских првака, велика је част за овај град. Спорташи нам проносе име града по Европи и на тај начин показују да има пуно добрих ствари које се догађају у Граду Мостару - казао је мостарски градоначелник.[нбсп][нбсп][нбсп][нбсп]

Европски првак у каратеу Иван Клепић истакнуо је како је већ остварио велики резултат, но да жели да постигне успјех који Босна и Херцеговина још није виђела, а то је да донесе европску медаљу из Токија 2020. године.

Међу најбољим који су се истакнули те постигли запажене резултате су: ХШК "Зрињски" (ногометни прваци БиХ у сезони 2017./18.), МНК "Мостар СГ Стаклорад" (прваци БиХ у футсалу за сезону 2017./2018.), ХКК "Зрињски" (прваци БиХ у кошарци за сезону 2017./2018.), Столнотениски клуб "Мостар" (освајачи Куп-а БиХ и прваци државе), Иван Клепић – СКК "Неретва" (прво мјесто на Европском првенству у каратеу), Ивона Клепић – СКК "Неретва" (треће мјесто на Европском првенству у каратеу), Емил Маркић – БК Мостар (свјетски првак у боксу полутешка категорија по ЊБФ верзији), те Боћарски клуб "Анте Розић" (државни прваци и освајачи купа БиХ у сезони 2017./2018.). Укупно спортским клубовима и појединицима за награде је додијељено 70 000 КМ.

Уз представнике Града Мостара пријему су присуствовали и представници Спортског савеза Града Мостара, предвођени главном тајницом Мирјаном Бошњак.

ПР ГМ

 

Иди назад