Градоначелник за тв Н1

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић гостовао је на Н1 гђе је између осталог коментирао и авионску несрећу код Мостара у којој је погинуло пет људи.

"Тај дан се десила трагедија и сви грађани Мостара су били потресени. То се осјетило у граду и наравно то нико није могао предвиђети. Тешко је рећи да ли можемо нешто урадити да се то не деси више. То јесте дало једну нову слику града Мостара која је послана јавности. Грађани су заједно жалили, испраћали младе људе и то је на достојанствен начин учињено и сама слика то говори - велики број окупљених грађана, постављање свијећа и тисуће људи који су били на испраћају", истакао је Бешлић за Н1.

Градоначелник Мостара се надовезао и на тржни центар Бинго који је недавно изгорио те је казао како је и то био шок, поготово због чињенице колико је људи везано за тај објект, колико је радних мјеста изгубљено.

"Људи се боје за егзистенцију и кад не знате гђе ћете сутра на посао, не можете се угодно осјећати. Но, ова трагедија са ђецом је уистину велика трагедија. Материјално се може стећи али ово је ненадокнадив губитак и то су били пупољци нашег друштва и само можемо рећи никоме се то не десило", рекао је.

У Мостару се много гради, цесте се поправљају, а о плану изгледа Мостара је казао: "Мостар има велике планове, желимо направити изузетно добру инфраструктуру и радује ме чињеница да радимо повијесне пројекте за град Мостар као што је заштита ријеке Неретве јер овај туристички град мора бити сачуван за сљедећа покољења и да ријека Неретва бојом и мирисом очарава све будуће генерације. Радимо улаз из сјеверног правца, затим пројект петље на уласку на М-17 јер када туристи крену на море, тешко се можемо укључити према Сарајеву. Мостар је постао свјетски бренд и поносни смо што смо први из БиХ успјели се уписати у ту 'књигу са пет звјездица' јер многи туристи долазе само што је на УНЕСЦО-вој листи. Пуно позитивних ствари долазе из Мостара иако јавност то не види. Мостар пуно боље функционира него како се то приказује".

"Ми ћемо имати нестварне капацитете и за људе са плитким и дубоким џепом. Све више људи ради у туризму јер нам је индустрија нажалост у лошем стању. Херцеговци су марљиви људи и вјерујем да ће се то свиђети и посјетитељима Мостара. Нажалост, имамо и много рушевина и уистину морам рећи да покушавам од виших разина власти добити новац за репарацију. У задњих пар година немамо никакве подршке. Жеља ми је да Мостар направи и спортску дворану јер је међу пет највећих бх. градова а нема спортску салу. Имамо великих планова и вјерујем да ћемо добар дио њих успјети реализирати и то све наилази и на подршку грађана", додао је Бешлић у Новом дану.

О изборима у Мостару је истакао: "Ја бих волио да се избори одрже што прије и не видим никакав велики проблем. Статут Мостара није промијењен, нико не може имати више од 15 и мање од 4 вијећника. Све што се прича рекао бих користи се за своју политичку промиџбу, за свој циљ који није јасно артикулиран. Мислим да је најмање проблема што се тиче Мостара јер све се може ријешити. Кад разматрате страхове они су апсолутно нејасни јер не може бит мајоризације и да имате витални национални интерес јер ништа Уставни суд није поништио. Мислим да нема тих аргумената да се изврши измјена. Вјерујем да ће се догодине одржати избори у Мостару".

Бешлић је коментирао и манифестацију Вечерњаков печат те нагласио како се мора више говорити о привреди.

"Синоћ је на манифестацији речено за неке за које никада нисмо чули али који су направили добар посао, запослили пуно људи. Медијима замјерим да црне вијести увијек добивају пуну позорност. Има црних вијести и биће их али позитивне приче даје снагу, охрабрење младим људима да виде да у БиХ има јако пуно ствари за виђети и у Мостару имам примјера људи који су на свјетској разини и о њима се скоро ништа не зна у јавности", навео је за Н1.

 

Иди назад