• Град Мостар
  • Почетна
  • Израда приједлога за нову локацију санитарне депоније комуналног отпада на подручју Мостара

Израда приједлога за нову локацију санитарне депоније комуналног отпада на подручју Мостара

Данас је у Градској вијећници одржан састанак стручног тима за израду приједлог за нову локације санитарне депоније комуналног отпада на подручју града Мостара.
У медијским написима појавила се информација од стране представника иницијативе „ Јер нас се тиче“ како на састанку није било представника Града Мостара, што не одговара истини.
Састанку су уз представнике иницијативе били назочни Лејла Салчин, представница Града Мостара, Маринко Прањић, Представник Министарства пољопривреде, шумарства, и водопривреде ХНК, Управа за воде, Хамзић Сенадин, представник Завода за просторно уређење, Зејнил Трешњо, представник Министарства трговине, туризма и заштите околиша ХНК и Јасминка Кљако, представник Министарства грађења и просторног уређења ХНК.
На почетку састанка Лејла Салчин, представница Града Мостара информирале је судионике састанка како је Салем Бубало, директор Завода за просторно уређење Града Мостара требао предложити неколио потенцијалних локација, али да није могао бити на састанку због службеног пута.
Такођер, на састанку је Сенадин Хамзић у складу са закључком с прошлог састанка изложио 4 локације које би се могле бити разматрати[нбсп] као нове локације санитарне депоније комуналног отпада. Изношени су и још неки приједлози око потенцијалних локација.
Након што се чланови Комисије нису усугласили о томе какав закључак да донесу, представница Града Мостара Лејла Салчин је предложила да се обави још један разговор са Салемом Бубалом како би се утврдило постоји ли још локација за санитарну депонију, а након тога да се одржи састанак чланова тима на којем би се гласало о коначном приједлогу стручног тима.

Иди назад