Матт Јосепх, представник Града Даyтона борави у Мостару

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић разговарао је данас у Градској вијећници Града Мостара с[нбсп]представником Града Даyтона, Матт Јосепх-ом. Овом приликом су нагласили да су градске власти задовољне досадашњом сарадњом, посебно сарадњом младих као и јачањем веза између свих регионалних центара, потписника Меморандума о сарадњи и разумијевању. Подсјетимо како су овај Меморандум о сарадњи и разумијевању потписали представници Града Даyтона из Сједињених Америчких Држава, те представници градова из Босне и Херцеговине - Мостара, Бања Луке и Сарајева.

Млади из Босне и Херцеговине су већ били у посјети Граду Даyтону, држава Охио, САД и том приликом су обогатили своја знања и искуства посјетом и радом у струковним школама и едукационим центрима Града Даyтона.

Градоначелник Мостара је истакао, да постоји додатни простор за интензивирање сарадње између градова потписника наведеног споразума, те је упутио иницијативу с новим идејама за још бољом сарадњом. Домаћин састанка казао је како овај начин сарадње даје велике могућности за проведбу и одређених пројеката и то везано за заштиту животне околине, заштиту вода, збрињавање отпада, енергијске ефикасности, кориштење обновљивих извора енергије.

Потакнути овом идејом договорен је и званичан састанак с градоначелником Града Даyтона који би се требао одржати у другој половини новембра мјесеца или почетком децембра ове године. Наставком овакве сарадње свакако би се створили бољи увјети за живот и придонијели бржем развоју и Мостара и градова партнера из БиХ.

На састанку се разговарало, како је изјавио изасланик Града Даyтона, Матт Јосепх, и о пријатељству двију земаља и његовом проширењу али и пословном амбијенту, сигурносном окружењу и будућим улагањима у БиХ, посебице у Херцеговини.

Иди назад