Мостар изабрао најуспјешније спорташе у 2019. години

Најбољи мостарски спорташи, спортски колективи и заслужни спортски дјелатници у 2019. години добили су своја признања на свечаности одржаној у четвртак у хотелу "Мепас" у Мостару. Марио Алаџић из Футсал клуба Мостар Стари град Стаклорад проглашен је најуспјешнијим спорташем у сениорској конкуренцији у 2019. години, док је у женској категорији признање за најбољу спорташицу добила чланица Клуба водених спортова (КВС) "Орка" Амина Кајтаз.
Најуспјешнијом спорташицом јуниорком проглашена је Лана Пудар из Клуба водених спортова "Орка", а за најбољег јуниора Керим Садиковић, такођер члан КВС-а "Орка". Најбољи кадет у 2019. години у Мостару био је члан Јудо клуба "Борса" Марио Јозељић, најбољом кадеткињом проглашена је Хелена Чуле из Јудо клуба "Неретва", док је најуспјешнија мушка сениорска екипа у претходној години Футсал клуб Мостар Стари град Стаклорад, а најбољом женском сениорском екипом проглашен је Женски ногометни клуб "Емина".
Предсједник Управног одбора Спортског савеза Града Мостара Сенад Кевељ казао је како су мостарски спорташи и ове године остварили запажене резултате у домаћим првенствима, али и на међународним натјецањима. ''Малоногометни клуб Мостар СГ Стаклорад освојио је титулу првака БиХ, а у Лиги првака ушао међу 16 најбољих клубова у Еуропи што је један од најбољих резултата које је овај клуб досад успио остварити. Својим резултатима у протеклој години Амина Кајтаз поновно је потврдила како је најбољи амбасадор Босне и Херцеговине и града Мостара. Ту је важно споменути и ХШК Зрињски, Столнотениски клуб Мостар, ФК Вележ и многе друге. Сви ови резултати нису случајни, они су дошли као резултат озбиљног и професионалног рада управе, тренера и самих играча'', казао је Кевељ.
Нагласио је такођер како се Спортски савез Града Мостара свим спорташима и клубовима труди омогућити што боље увјете рада како би се постизали што бољи резултати. Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић истакнуо је како се кроз спорташе гради боље друштво. ''Спорташи су уистину најбољи представници нашег друштва кроз цијели живот, али морам споменути како иза сваког доброг резултата и успјеха спорташа стоје њихове обитељ, пријатељи, али и спортски радници и њима посебно хвала'', казао је Бешлић.
Градоначелник је овом приликом апелирао на све више разине власти да помогну Мостару како би се изградила спортска дворана којом ће се, како каже, овај град поносити. ''Град Мостар по својим спортским резултатима заслужује пуно боље увјете. Осим спортске дворане која нам недостаје, жалосна је констатација како Мостар, који има најбоље пливаче у БиХ, нема ни адекватан базен у којему би се зими могло квалитетно тренирати те да нам ти пливачи одлазе вјежбати изван државе. Моја молба вишим разинама власти била би да нам помогну покренути питање кредитирања изградње спортске дворане и других објеката, јер мислим да то ови млади људи заслужују'', истакнуо је Бешлић честитајући им на освојеним признањима.
Бешлић је истакнуо како се кроз спорташе гради боље друштво. ''Спорташи су уистину најбољи представници нашег друштва кроз цијели живот, али морам споменути како иза сваког доброг резултата и успјеха спорташа стоје њихове обитељ, пријатељи, али и спортски радници и њима посебно хвала'', казао је Бешлић
Овогодишњи жири састојао се од шест чланова, и то: предсједника Саше Папца те чланова Адиса Обада, Мирсада Бехрама, Марина Сутона, Мирјане Бошњак те Дженана Шуте. У конкуренцији млађих кадета најбољи спорташ био је Иван Иванковић из Академског пливачког клуба "Зрињски", а најбоља млађа кадеткиња у протеклој години била је чланица Јудо клуба "Херцеговина" Лана Човић Станић. Најуспјешнија млада женска екипа је Хрватски рукометни клуб "Катарина", док је награда за најбољу младу екипу у мушкој категорији припала Хрватском шпортском клубу "Зрињски". У категорији најуспјешнијег тренера у прошлој години признање је освојила тренерица Клуба водених спортова "Орка" Алена Ћемаловић.
[нбсп]Награду за животно дјело освојили су међународни рукометни судац Джабир Делалић те спортски зракопловац и члан Аеро клуба Мостар Отон Сабо. Најуспјешнији спортски радник је Тони Врањић из Столнотениског клуба Мостар. Организатор овог догађаја, којему су осим спорташа присуствовали и бројни представници политичког, јавног и културног живота у БиХ, био је Спортски савез Града Мостара.[нбсп] Посебна признања спортским екипама за остварене изузетне спортске резултате у 2019. години: Стонотениски клуб 'Мостар' (клуб који је био у најужој конкуренцији за најуспјешнију екипу у протеклој години освојио првенство и Куп Босне и Херцеговине, те заслужено добива посебно признање за изузетне спортске резултате).
Маркетинг тим Ред Булл БиХ - Агенција која већ пет година организира манифестацију Ред Булл цлифф дивинг скокова са Старог моста у Мостару у склопу свјетске серије. Захваљујући њима, Мостар је уцртан на мапу свијета Ред Булл скокова. Удружење грађана 'Здрав живот - кинезис' - Организација Мостар Халф Маратона, спортско рекреативне активности која из године у годину привлачи све већи број заљубљеника у трчање. У протеклој години органзиран је полумаратон, хуманитарна утрка и утрка ученика основних школа са преко 1200 судионика.
Дамир Илија Пехар - Дугогодишњи спортски радник који је пружио подршку бројним клубовима са подручја нашег града, а највећи допринос посебно исказао према рукометним клубовима. Алдин Караило - Свјетски првак у фудокан каратеу. Елма Шкаљић - три прва мјеста на Балкан опену у Београду (у категоријама атхлетиц и супер бодy те у апсолутној категорији за жене). Освајањем апсолутну категорије Елма је добила и ПРО карту свјетске Wорлд Фитнесс Федератион – WФФ што је први такав успјех у БиХ. Прво мјесто у Мисс фитнесс категорији, натјецање организирано у ИБФФ федерацији (Интернатионал Бодy Фитнесс Федератион), те стекла још једну ПРО карту, овај пут у ИБФФ федерацији, те у натјецању ПРО лиге заузима треће мјесто што је повијесни успјех, јер је то први пут да један од натјецатеља из БиХ освојио пехар у ПРО лиги. Петар Дрежњак - Као члан Клуба Тајландског бокса 'Ловац - Хунтер', Петар је постао првак БиХ у тајландском боксу, те првак свијета у категорији до 23 године.

https://www.bljesak.info/sport/flash/beslic-apelirao-za-pomoc-oko-izgradnje-sportske-dvorane/300195

 

Иди назад