Мостару појачане мјере сигурности за дочек Нове године

Припреме за дочек Нове године на отвореном у Мостару приводе се крају, а посебна пажња усмјерена је на сигурност грађана.

На конференцији за новинаре гласноговорник Министарства унутарњих послова Херцеговачко-неретванске жупаније (ХНЖ) Људевит Марић, заповједник Професионалне ватрогасне постројбе Петар Јурић те гласноговорница Дома здравља Мостар Инес Поповац представили су мјере сигурности које се подузимају.

Полицијска управа Мостар урадила је сигурносну просудбу, на темељу које је направљен план осигурања, казао је гласноговорник Марић.

Додао је како је циљ плана створити увјете како би се концерт на шетници Николе Шубића Зринског одржао без нарушавања јавног реда и мира те других инцидента.

Планом је предвиђен КЏ преглед, у оквиру којег ће бити преконтролиран терен на којем ће бити одржан концерт.

На осигурању ће бити ангажирана редарска служба, полицајци Полицијске станице Центар Мостар и цијела специјална јединица.

Осигурање ће се одрадити по дубини, и то око самог платоа гђе ће бити концерт, парка према Рондоу те према бившој робној кући Хит, казао је Марић, додавши како ће бити ангажирани и крим инспектори и полицијски службеници у цивилу који ће бити међу гостима, како би у сваком тренутку могли реагирати.

На мјесту догађаја бит ће ангажирани и ватрогасци.

- Професионалне ватрогасне постројбе града Мостара осигурат ће једно ватрогасно возило с посадом која ће у два дана догађања бити присутна непосредно поред бине, а поред тога, цијела постројба је у приправности 24 сата и не очекујемо никакве проблеме -рекао је заповједник Професионалне ватрогасне постројбе Петар Јурић.

Хитна медицинска помоћ радит ће у пуном капацитету, а једно возило бит ће на терену и осигурават ће манифестацију дочека Нове године на отвореном, најавила је гласноговорница Дома здравља Мостар Инес Поповац.

- Преостали медицински тимови бит ће на располагању у случају ако се за тиме укаже потреба. Желимо да новогодишња ноћ протекне у што већем миру и са што мање интервенција - додала је Поповац.

Из Дома здравља Мостар апелирали су на грађане да преузму одговорност за своје понашање због властите сигурности и сигурности других грађана, да умјерено конзумирају алкохолна пића, сигурније баратају с пиротехничким средствима и не сједају за волан у алкохолизираном стању. Иначе, први пут након десет година мостарска Градска управа одлучила је издвојити 80.000 марка из градског прорачуна те организирати јавни дочек Нове године у највећем граду у Херцеговини.

Предвиђен је дводневни програм, а наступит ће Мостар Севдах Реунион, Зостер, Малер Его, Синергија, Тале Qуале, Флоридус, Смоотх Гроове и многи други.

(ФЕНА)

Иди назад