• Град Мостар
  • Почетна
  • Најбољи спорташи Ћорић и Задро, посебна признања Бојану, Ћамили, Карачићу, Марићу...

Најбољи спорташи Ћорић и Задро, посебна признања Бојану, Ћамили, Карачићу, Марићу...

Избор најуспјешнијих спорташа, спортских колектива и спортских радника у 2020. години одржан је јучер у Градској вијећници Града Мостара. Најбољи спорташи Мостара у 2020 години су Ирис Ћорић из СКК Неретва и Петак Задро из ЈК Борса. Ирис је првакиња Балкана и брончана на државном првенству у својој категорији, док је Задро сениорски јудо првак БиХ у својој категорији.
Награда за најуспјешнији мостарски клуб припала је Столнотениском клубу Мостар, најбоља женска екипа је Женски фудбалски/ногометни клуб Емина. Алена Ћемаловић из КВС Орка проглашена је за најбољу тренерицу, док је признање за најбољег спортског радника добио Дамир Ђедовић који такођер долази из истог клуба. Разлог тому што бројна признања иду у КВС Орка је чињеница како боје тога клуба брани боје најперпективнија пливачица у регији - Лана Пудар, која је проглашена најбољом јуниорком. Лана је четверострука првакиња БиХ у категорији мл. јуниорки и сениорки, те је власница сениорског рекорда у БиХ.
Најбољи јуниор је Керим Садиковић такођер из КВС Орка. Најуспјешнија мушка млада екипа је Хрватски Шпортски клуб Зрињски - кадети, а најуспјешнији спорташ у конкуренцији кадета у је Антонио Прскало који долази из те момчади. Најбоља кадеткиња је Моника Задро (ЈК Борса). Ника Зовко, чланица ЈК Херцеговац проглашена је за најбољу млађу кадеткињу, док је у тој конкуренцији код дјечака признање освојио Мак Хаџић из ЈК Неретва. Импресиван је био низ посебних признања за врхунске резултате.

Рукометаши Хрватске, Игор Карачић и Марино Марић, освојили су сребрну медаљу на ЕП- у. Ћамила Мичијевић је такођер добила посебно признање за брончану медаљу са ЕП- а, нао и Елма Шкаљић свјетска првакиња у бодyбуилдингу, укупна побједница првенства по ИБФФ верзији. Бојан Богдановић је такођер добио посебно призање за истакнуте спортске резултате у НБА лиги. Бојану ће због одсуства награда бити уручена накнадно. Сањин Мемић, члан Бициклистичког клуба Мостар постао је први Мостарац који је успјешно завршио Еверестинг. Он је такођер добио признање.

Прочитајте више на: https://www.vecernji.ba/sport/najbolji-sportasi-coric-i-zadro-posebna-priznanja-bojanu-camili-karacicu-maricu-1469785 - www.vecernji.ba

Иди назад