Најуспјешнији спорташи Мостара за 2018. годину

У избору Спортског савеза Града Мостара на пригодној свечаности у хотелу Мепас синоћ су чланови Свеучилишног карате клуба Неретва Иван Клепић и Ивона Ћавар проглашени најуспјешнијим спорташима Мостара 2018. Године.

Иван Клепић је у протеклој години освојио прво мјесто на сениорском Европском првенству (борбе) и пето мјесто на ЊКФ Премијер лиги у Паризу.

Караташица Ивона Ћавар освојила је треће мјесто на сениорском Европском првенству - борбе, пето мјесто на WКФ Премијер лиги у Ротердаму и прво мјесто на Државном првенству.

Ногометаши ХШК Зрињски, троструки узастопни прваци БиХ, проглашени су за најуспјешнију мушку сениорску екипу, док је Столнотениски клуб ХТ Еронет Мостар (финалистице Купа БиХ) најуспјешнија женска екипа за 2018 годину. Најуспјешнији спортски радник у 2018. години је Жељко Задро из Јудо клуб Борса, а најуспјешнији тренер је Мирослав Клепић из Свеучилишног карате клуба Неретва.Награду за животно ђело постхумно су добили дугогодишњи спортски радник и предсједник Спортскога савеза Града Мостара Хасан Шишић, дугогодишњи изборник карате репрезентације БиХ Суад Ћупина, бивша рукометашица и дугогодишња ђелатница Спортскога савеза Града Мостара Зденка Прскало те бивши џудист и тренер Михајло (Мишо) Хуђец. Најуспјешнија спорташица у конкуренцији млађих кадеткиња у 2018. години је Лана Човић Станић, чланица Јудо клуба Херцеговац. Најуспјешнији спорташ у конкуренцији млађих кадета у 2018. години је Хрвоје Кнезовић, члан Јудо клуба Неретва. Најуспјешнија спорташица у кадетској конкуренцији у 2018. години[нбсп] је Лана Пудар, чланица Клуба водених спортова Орка. Најуспјешнији спорташ у кадетској конкуренцији у 2018. години је Иван Јозељић, члан Јудо клуба Борса. Најуспјешнија женска млада екипа у 2018. години је Хрватски женски рукометни клуб Катарина. Најуспјешнија мушка млада екипа су ногометаши ХШК Зрињски - јуниори. Најуспјешнија спорташица у јуниорској конкуренцији у 2018. години је Теодора Станковић,[нбсп] чланица Клуба водених спортова Орка. Најуспјешнији спорташ у јуниорској конкуренцији у 2018. години је Керим Садиковић, члан Клуба водених спортова Орка. Посебна признања спортским екипама за остварене изузетне спортске резултате добили су: Столнотениски клуб Мостар, Хрватски кошаркашки клуб Зрињски, ФЦ Мостар СГ Стаклорад,[нбсп] Женски ногометни/фудбалски клуб Емина, Карате клуб Мостар, Боћарски клуб Анте Розић, Плесни студио МО-Старс и Балет Мостар Арабесqуе.[нбсп] Посебна признања спорташима за остварене изузетне спортске резултате добили су тренерица у школи трчања Санус мотус Јасмина Кавазовић, боксач Емил Маркић и дугогодишњи спортски радник Велија Пирић.

Пригодним ријечима свим награђенима захвалио је градоначелник Мостара Љубо Бешлић, а који је том пригодом нагласио важност спорта и истакнуо чињеницу како Град Мостар истински подржава спорт и спорташе те да ће то чинити и у будућности.

ПР ГМ

Иди назад