О завршетку радова на пројекту пречистача отпадних вода

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић примио је данас у Градској вијећници међународно изасланство у којем су били директорица Шведске развојне агенције СИДА-а гђу. Марие Бергстром, гдин. Андреа Вера испред Европске Уније у БиХ те гдин. Игор Паланџић испред Свјетске Банке са сарадницима.

Разговарало се о завршетку радова на пројекту пречистача отпадних вода те његовом коначном пуштању у пробни рад са дотоком отпадних вода. Градоначелник је информирао изасланство о проблемима који су се појавили при самом завршетку пројекта те замолио за подузимање низа појединачних и заједничких активности као и помоћ у њиховом рјешавању.

Разговарало се и о даној обвези града Мостара и Федерације БиХ, да се осигурају предувјети за континуирани рад уређаја када се пусте у погон. Понуђено је неколико модела од којих би се један требао изабрати и примијенити, како би након пробног пуштања уређаја били створени предувјети за континуирани рад, а о чему је упознат уред Европске уније у БиХ и ОХР

Изасланство је прије састанка у Градској вијећници обишла радилишта и одржала састанке са представницима Извођача радова и представницима Водовода, наџора и Града Мостара..

На крају састанка су донесени закључци тко треба да учини одређене кораке, како би се чим прије изграђени дио система пустио у рад, а исто тако извршио притисак те убрзао наставак изградње колектора. Дат је посебан акцент на убрзање радова, а који касне, на изградњу колектора који се изводе микротунелирањем код хотел Бристола, испод Старога града и испод ријеке Неретве, а које је добила реномирана Њемачка твртка Пфаифер. До тада ће се континуирано одржавати састанци у Сарајеву и Мостару како би се убрзао почетак рада.

Иди назад