Обновљени Лос Росалес и Радобоља

Др. Невенко Херцег, предсједник Владе Херцеговачко – неретванског кантона, Љубо Бешлић, градоначелник Мостара и Андерс Хагелберг,[нбсп]амбасадор Краљевине Шведске у БиХ[нбсп]присуствовали су на отварању обновљеног Центра за ђецу и младеж са посебним потребама ''Лос Росалес''.

Мирна Мезит,[нбсп]директорица Центра ''Лос Росалес'' захвалила је свима који су помогли да просторије Центра буду обновљене и угодније за боравак његовим штићеницима и ђелатницима.

Подсјетила је на то како су уз Владу Краљевине Шведске, обнову помогли и Министарство вањске трговине и економских послова БиХ, Фонд за заштиту околиша Ф БиХ, Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, УНДП, Влада Херцеговачко – неретванског[нбсп]кантона и Град Мостар.

Предсједник Херцег изразио је задовољство завршетком обнове Центра ''Лос Росалес'' истичући своје задовољство тим више јер свједочимо завршетку једног хвалевриједног пројекта за нашу ђецу и заједничку будућност – завршетку енергетске обнове објекта Центра за ђецу и омладину са посебним потребама Лос Росалес, којим су ђеци - полазницима овог центра, створени примјереније увјете за сигурније и сретније одрастање и образовање.

Андерс Хагелберг,[нбсп]амбасадор Краљевине Шведске у Босни и Херцеговини и Мирна Мезит,[нбсп]директорица Центра „Лос Росалес“ откривањем плоче и службено су означили крај радова утопљавања Центра ''Лос Росалес'' у којем борави 175 ученика и ђелатника.

Након обиласка Центра, предсједник Херцег и градоначелник Бешлић заједно са осталим гостима посјетили су и обишао вртић ''Радобоља'' у којем борави 130 корисника и на којем су, такођер, извршени радови за побољшање енергетске ефикасности.

Иди назад