• Град Мостар
  • Почетна
  • Одржан свечани програм и потписани уговори за програме и пројекте Хрвата у Босни и Херцеговини

Одржан свечани програм и потписани уговори за програме и пројекте Хрвата у Босни и Херцеговини

У петак 31.08. у Витезу је одржан свечани програм поводом потписивања уговора за програме и пројекте Хрвата у Босни и Херцеговини.
Присутнима се обратио државни тајник Звонко Милас који је у свом обраћању окупљенима нагласио како је нераскидива везаност и заједништво хрватског народа с обје стране границе као и снажна опредијељеност Владе Републике Хрватске темељ за још чвршћим и снажнијим повезивањем са сународњацима у Босни и Херцеговини. Милас је рекао како су и ови пројекти примјер заједништва и показатељ синергијског дјеловања и сарадње те поручио: „Подршка коју хрватска држава пружа Хрватима у Босни и Херцеговини није само дужност, законска или уставна обвеза, него нас спаја осјећај припадности хрватском народу без обзира на земљописне границе, а заједништвом које нас је сачувало кроз историју градит ћемо просперитетнију садашњост и будућност хрватског народа у БиХ и Хрватској.
Судионицима свечаности-добитницима подршке обратили су се кардинал Пуљић, врхбосански надбискуп и др. Драган Човић, хрватски члан предсједништва Босне и Херцеговине те добитници подршке који су се захвалили на цјелокупној подршци и његовању заједништва који су јасан показатељ да хрватски народ у Босни и Херцеговини неће бити остављен и заборављен.
У културно-умјетничком дјелу програма судјеловали су дјеца и млади из свих дијелова Босне и Херцеговине.
У име Града Мостара свечаном потписивању уговора били су присутни и градоначелник Лјубо Бешлић са представницима јавних установа и удруга с подручја града Мостара чији ће се пројекти и програми реализовати.

Иди назад