Огласио се МУП ХНЖ/К-а у вези с блокадом Уборка

У вези с блокадом одлагалишта комуналног отпада на Уборку саопћењем за јавност огласило се Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (МУП ХНК) у којем се наводи како ће МУП користити "све расположиве законом предвиђене мјере и радње у циљу одржавања јавног реда и мира те поштивања законских прописа о јавном окупљању, те несметаног одвијања промета и функционисање јавних служби".

Из МУП-а подсјећају како се одлуком Градске управе Града Мостара јавно окупљања грађана може одржавати на двије, за то предвиђене локације, уз претходно прибављено рјешење надлежне полицијске управе, које је потребно затражити најраније 48 сати прије предвиђеног одржавања скупа.

"Код претходних окупљања грађана испред депоније уочене су особе које имају сумњиву криминалну прошлост, те својим понашањем и радњама могу довести до нарушавања јавног реда и мира и злоупорабити скуп у неке друге циљеве. Уочено је да су исте особе упућивале и одређене пријетње. Функционисање и рад депоније регулишу за то надлежне институције, а нипошто удруге и појединци", поручили су из кантоналног МУП-а.
(ФЕНА 04.12.2019.)

Иди назад