• Град Мостар
  • Почетна
  • Отворена VI. знанствено-стручна конференција “Сфера 2018: технологија, материјализација и системи за кровове”

Отворена VI. знанствено-стручна конференција “Сфера 2018: технологија, материјализација и системи за кровове”

У Мостару је у сриједу отворена VI. Знанствено-стручна конференција “Сфера 2018: технологија, материјализација и системи за кровове”. Конференцију је отворио мостарски градоначелник Љубо Бешлић који је организатору, твртки Сфера д.о.о. Мостар, честитао на одличном анимирању шире друштвене заједнице. Истакнуо је како је ово одлична прилика за Мостар и цијелу регију како би се унаприједило господарство и побољшало пословање.

Присутнима се обратила и савјетница федералне министрице образовања и знаности Санела Куко која је нагласила важност одржавања оваквих скупова за регију.

Конференција је дводневног карактера, а поред интерактивних предавања, дијалога и дебате, гости ће оба дана конференције моћи посјетити штандове твртки које су спонзори и партнери.

Иначе, спонзори конференције су твртке Сика, Алтернатива, Террасит и Стројеградња Сас. Партнери конференције су: Брамац, Тондацх, Фико Цоммерц, Цивић Цазин, Кнауф Инсулатион, Њортман Метали, Роцкњоол, Мареџ, Велуџ, Гефф те Неџе цријеп.

Више од 400 судионика с подручја регије суђелује на конференцији. Говори се о технолошким достигнућима и иновацијама у производњи сустава израде кровова, сувременим начинима уградње и монтаже, основним својствима супстанци у суставима, сигурносним суставима, рециклираним материјалима, одрживој градњи, обновљивим изворима енергије, енергетској учинковитости те законодавству и прописима.

У оквиру овогодишње конференције “Сфера 2018” предавања ће одржати неки од најбољих стручњака из домене архитектуре: Томислав Ћурковић, Архитектонски студио “Два архитекта” Загреб; Крсто Радовановић, МодеЛарт архитекти студио за просторни дизајн Нови Сад; Дујмо Жижић, Факултет грађевинарства, архитектуре и геодезије Сплит; Нихад Харбаш, Технички експерт за ЊБ ГЕФФ; Амира Салихбеговић, Архитектонски факултет Сарајево; Јасмина Катица, Федерално министарство просторног уређења ФБиХ; Маја Поповац, Грађевински факултет Универзитета “Џемал Биједић” Мостар; Мирон Ибрахимпашић, ИН/ОУТ Архитектонски студио д.о.о. те Мерима Шахинагић Исовић, Грађевински факултет Универзитета “Џемал Биједић” Мостар.

Конференција је регионалног карактера, а циљ је окупити стручњаке и знанственике те им понудити могућност размјене знања и искуства у различитим областима инжењерства те успостављање међународне и домаће сурадње.

Иди назад