Подручје Хрватске погодио страшни земљотрес

Поштоване колеге,
Данашња вијест да је Републику Хрватску погодио овај страшни земљотрес,[нбсп] који је, нажалост, однио људске животе све нас је веома погодила и потресла. Овом приликом желио бих да упутим искрено саучешће како Вама тако и породицама настрадалих у своје лично име, у име свих запосленика, волонтера и чланова Управног одбора Црвеног крижа Града Мостара. 
Изразе саучешћа упућујем и у име градоначелника Града Мостара, господина Лјубе Бешлића, као и у име штаба Цивилне заштите Града Мостара.
У телефонском разговору са Вашим колегама, господином Маринком Метличић и господином Ивицом Усмијани, понудили смо директну помоћ, како у људству, тако и у материјалним ресурсима.
Одмах смо се ставили на располагање Црвеном крижу Федерације Босне и Херцеговине. 
Овом приликом желио бих Вас обавијестити да смо у данашњим разговорима са представницима извршне власти града Мостара, као и са службама хитне медицинске помоћи добили пуну подршку. Директор Дома Здравља Мостар, доктор Марио Кордић, спреман је одмах уступити и упутити два медицинска тима (2 доктора, 2 медицинска техничара и 2 возача) са два моторна возила на терен.
Наше мисли су са Вама, као и са свим грађанима Републике Хрватске у овим тешким тренуцима, са надом и жељом за што мањим бројем жртвама и што бржим опоравком.

Ален Кајтаз
Секретар 
Црвени криж
Града Мостара

Иди назад