Поводом почетка нове школске године

Љубо Бешлић, градоначелник Мостара, у пратњи Боже Ћорића, начелника Одела друштвених делатности Града Мостара и Сенаде Садовић, шефице Службе за одгој, образовање, младе и спорт Града Мостара, поводом почетка нове школске године данас су посјетили Основну школу Бијело Поље у Потоцима.

На свечаности тим поводом и школској приредби која је приређена за 46 ученица и ученика, који ове школске године крећу у први разред, пригодним ријечима добродошлице обратио се и градоначелник Бешлић.

Данашњи дан сигурно је један од најсретнијих дана за вас и ваше родитеље. Овај дан засигурно никада нећете заборавити јер пред вама су нови изазови, пријатељи, нова искуства и обвезе, стога нека вам је сретно,истакнуо је иземђу осталог градоначелник Бешлић. Медиха Чолаковић, равнатељица школе, придружила се честиткама, како деци тако и њиховим родитељима те истакнула како ће она и наставно особље учинити све што је у њиховој моћи да деца имају квалитетну наставу, постигну што бољи успјех и да се препознају и развијају таленти које искажу у свом раду и учењу.

У први разред основних школа на подручју Мостара, односно 24 школе којима је тај град оснивач, у школској 2017./2018. години уписано је 1019 ученика. Укупан број ученика и ученица који похађају основну школу је 8839. У прве разреде средњих школа у граду Мостару, односно 19 средњих школа чији је оснивач Град, уписано је укупно 917 ученица и ученика. Укупан број ученица и ученика који похађају средњу школу у школској 2017./18. години је 4411.

 

Иди назад