• Град Мостар
  • Почетна
  • Прави човјек на правом мјесту Марио Кордић: Од Дома здравља до градоначелника Мостара

Прави човјек на правом мјесту Марио Кордић: Од Дома здравља до градоначелника Мостара

Вријеме пандемије коронавируса открило је много тога. Ми у Мостару имали смо среће да смо на челу Дома здравља имали Марија Кордића.
Наш портал је тада писао: “Прави човјек на правом мјесту рекли би стари људи. Одмјерен у свим својим иступима, а након тих иступа многи наши суграђани су мирнији и сталоженији. Нјегово име је Марио Кордић. Он је доктор и директор је Дома здравља Мостар. Нјегови пацијенти и радни колеге о њему имају само ријечи хвале. О њему највише говоре његова дјела, као и функционисање установе којој је на челу. Дом здравља Мостар је на првој црти обране према овој пошасти која нас је снашла, и он као челни човјек те установе истински је херој овога времена скупа са свим својим дјелатницима који раде у Дому здравља”.
Као такав Кордић се кандидирао за градоначелника Мостара и био је носитељ листе ХДЗ-а БиХ. На изборима је добио највише појединачних гласова, и да је права и правде одмах након објављивања резултата требао је добити кључеве града у своје руке. Како Мостар није у позицији да буде као други градови услиједила су одуговлачења, притисци и политичке игрице. За све то вријеме Марио није изрекао нити једну ријеч према својим противницима и то га чини другачијим и већим од осталих. Након свега ипак је све дошло на своје и добили смо напокон градоначелника кога заслужујемо. С обзиром да знамо како је радио док је био на челу Дома здравља онда нема сумње да не вјерујемо да ће тако успјешан бити и као први човјек града на Неретви.
Мостар ипак може бити сретан што је има оваквог човјека на свом челу. Већ од првог дана на новој функцију засукао је рукаве, а с обзиром у каквом је стању наслиједио град чега га пуно посла. Наравно да он то зна, и наравно да ће учинити све да исправи све оно што је искривљено претходних година. Од сада ће за Марија више говорити његова дјела, и да он је у правом смислу наш херој у вријеме пандемије и мој градоначелник.

Извор: https://hercegovina.in/pravi-covjek-na-pravom-mjestu-mario-kordic-od-doma-zdravlja-do-gradonacelnika-mostara/

ДК

Иди назад