Представљање кандидатуре за Европску пријестолницу културе

Кандидатура Мостара за Еуропску пријестолницу културе 2024. бит ће представљена у сриједу, 10. октобра, у Градској вијећници, с почетком у 10:30 сати.

Домаћин презентације бит ће мостарски градоначелник Љубо Бешлић, а кандидатуру "Све је премостиво", која је резултат синергије дјелатника из свих области културе Мостара, представит ће њезини аутори.

Мостарски културни дјелатници у јавном и невладином сектору те градска администрација, уз све политичке странке које су партиципирале у задњем сазиву Градског вијећа Мостара, препознали су како пројект Европске пријестолнице културе даје прилику да уједињени у свим различитостима, али са заједничким циљем премоштавања свих препрека, учине Мостар градом на који ће бити поносни сви његови становници.

Осим службене презентације у Градској вијећници, кандидатура Мостара за ЕПК 2024 бит ће обиљежена и даном отворених врата у Музеју Херцеговине те у ОКЦ Абрашевић цјелодневним забавним програмом и концертом требињске групе „Кругови у житу“.

Од 16 сати заинтересирани ће моћи испробати своје вјештине у рачуналној игрици „кандидатуре“ Плаy Мостар 2X24, потом наступају два Ђ-а са својим глазбеним програмом од 17:30 до 20:30, а након њих наступа бенд „Кругови у житу“ од 22:30 до 00:00), најавили су организатори.

Иди назад