Презентација Пројекта „Образовање за све“

У четвртак 20.04.2017. године у Градској вијећници са почетком у 10:00 сати ће се одржати Презентација Пројекта „Образовање за све“.

Град Мостара у партнерству са Удружењем младих психолога, Удружењем Рома „Неретва“, ЈУ Основном школом Мустафа Ејубовић Шејх Јујо и ЈУ Основном школом Бијело Поље, већ другу годину имплементира Пројекат „Образовање за све“. Пројекат је финансијски подржан је од стране Рома Едуцатион Фунд-а из Будимпеште, а имплементира се у периоду од 01.04.2015. до 31.07.2017. године.

Главни циљ пројекта је пружање једнаких друштвених, образовних и културних могућности за сву ромску ђецу кроз укључивање у законом обавезно основно образовање, побољшање похађања наставе и повећавање укључености родитеља Рома у одгојно образовни процес њихове ђеце.

Вриједност овог Пројекта је препозната од стране донатора, корисника, заједнице и као такав је награђен од стране Европске комисије Другом ЕУ наградом за интеграцију Рома у земљама Западног Балкана и Турској. Награда је уручена Удружењу младих психолога у Бриселу 28.03.2017.године.

Иди назад