Пробним скоковима отворен Ред Булл Цлифф Дивинг Мостар 2019.

Пробним скоковима с 27 метара високе платформе на Старом мосту у Мостару је почело натјецање Ред Булл свјетског првенства у висинским скоковима.
Прве двије серије натјецатељских скокова на распореду су у петак, 23. августа, од 15 сати, а велико финале је у суботу, 24. августа, у 13 сати.
На Старом мосту наступит ће 14 скакача и 10 скакачица из самог врха свјетског цлифф дивинга.
Очекује се да ће скакачи, као и на претходним натјецањима, имати велику потпору публике која ће бити на простору испод и око Старог моста.
Актуални првак и првакиња, Енглез Гарy Хунт и Аустралка Рхианнан Иффланд у Мостар стижу с намјером да на претпосљедњој станици сезоне осигурају обрану наслова првака.
Иффланд има и додатни мотив - трострукој шампионки и најуспјешнијој скакачици у повијести првенства недостаје побједа на Старом мосту.
Жељезнице Федерације БиХ и ове су године осигурали посебан пријевоз талго возом из Сарајева. Возом ће према Мостару кренути у суботу у 9:15 сати, а повратак из Мостара планиран је истог дана у 19 сати.
Поред самог натјецања, организатори су приредили и богат попратни програм. У петак и суботу на Олд Тоwн Стреет Фесту велики број популарних домаћих и регионалних извођача на неколико бина у старом дијелу Мостара забављат ће публику на концертима, клупским свиркама и ДЈ партyјима, најавили су организатори.

(ФЕНА) Р.Г.

http://www.fena.ba/article/1102610/probnim-skokovima-otvoren-red-bull-cliff-diving-mostar-2019

Иди назад