Редовита сједница Стожера/Штаба цивилне заштите Града Мостара

Данас је одржана је редовита сједница Стожера/Штаба цивилне заштите Града Мостара на којој се разговарало о активностима које се требају подузети након што је услиједило побољшања стања када је у питању пандемија корона вируса.

Како је дошло до ублажавања рестриктивних мјера за угоститељске објекте на подручју Мостара, Стожер/Штаб цивилне заштите Града Мостара данас је на сједници усвојио закључак да се упути налог Служби инспекције Града Мостара, која треба журно провјерити је ли прописно урађена протуепидемиолошка дезинфекција угоститељских објекта.

У склопу припреме за отпочињање рада вртића Стожер/Штаб цивилне заштите Града Мостар донио је закључак како је потребно такођер извршити протуепидемиолошку дезинфекцију објеката.

За оне вртиће који су већ обавили припремне активности у циљу стварања предувјета да дјеца могу у њима боравити те су већ извршили протуепидемиолошку дезинфекцију објеката и свих просторија, потребно је да се у сурадњи Епидемиолошком службом Дома здравља изврши контрола урађене дезинфекције.

Стожер/Штаб цивилне заштите Града Мостара такођер подсјећа све грађане како је још увијек на снази Одлуке о проглашењу стања несреће узроковане појавом коронавируса (ЦОВИД 19) на подручју Града Мостара од 18. 3. 2020. године, те да је и даље потребно превентивно дјеловати и одговорно се понашати како би ситуација остала стабилна и повољна.

Иди назад