Сарадња између Мађарске и Града Мостара

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић примио је данас, сриједа, у Уреду градоначелника, замјеницу амбасадора Мађарске у Босни и Херцеговини Агнесу Ангyал.[нбсп]Током сусрета разговарало се о сарадњи између Мађарске и Града Мостара, а напосе о културној сарадњи.

Тако је договорено да се у овој години мађарска култура представи у Мостару и у том циљу организират ће се неколицина културних догађања, од смотре фолклора да различитих изложби. Детаљан преглед културних догађања којима ће се мађарска култура представити у граду на Неретеви обзнанит ће се ускоро.

Данашњем састанку градоначелника Бешлића и замјенице амбасадора Ангyал био је присутан и Владо Лукић, почасни конзул Републике Мађарске у Мостару. Презентација мађарске културе у Мостару треба допринијети и промоцији Град Мостара, који се пласирао у други круг избора за титулу Европске пријестолнице културе 2024.

Мостарска апликација за Европску пријестолницу културе 2024. која је послана је у октобру у Бруcеллес под називом пројекта "Све је премостиво", наишла је на врло добар пријем.

Иди назад