• Град Мостар
  • Почетна
  • Траса од ''врха Авеније'', преко моста до кружног тока у улици М. Тита у промет ће се пустити почетком идућег мјесеца

Траса од ''врха Авеније'', преко моста до кружног тока у улици М. Тита у промет ће се пустити почетком идућег мјесеца

Прве аутомобиле на траси од ''врха Авеније'', преко моста до кружног тока у улици М. Тита можемо очекивати почетком листопада- изјавио је градоначелник Мостара Љубо Бешлић који је у сриједу са сурадницима и новинарима обишао радове на спменутом градилишту.

Како је рекао Бешлић, ово је значајно градилиште у Мостару које је веома вриједно, те његово довођење у функцију је важно за одвијање промета у граду Мостару.

'Имамо неку динамику одвијања радова и оно што мислимо радити је преусмјерити промет на други дио и то је разлог наше посјете градилишту. Вјерујемо да ћемо прве аутомобиле имати почетком наредног мјесеца, који ће се упутити преко новог моста. Нови мост је потпуно завршен и технички примљен, док прометница неће бити коначно завршена и технички примљена'', каже градоначелник, додајући како ће оспособити да се промет одвија ђеломично.

''Планирамо у промет пустити једну колничу траку, значи да се по њој одвија двосмјерно, јер немамо средстава да у потпуности затворимо конструкцију финанцирања. Значи не можемо обећати да ћемо завршити без неке помоћи. Ми желимо првенствено олакшати живот нашим суграђанима, и олакшати улазак у град и сигурно да начин немамо времена чекати да у потпуности завршимо ову прометницу''-истакнуо је градоначелник. Да се радови приведу крају, каже Бешлић, потребно је око милијун марака.

'Ми немамо у потпуности средства ни за ову једну колничку траку, али покушавамо с извођачем разговарати да у наредној прорачунској години осигурамо та средства за пресвлачење, што је око 350 тисућа КМ. Међутим има још пуно дијелова које треба завршити, тако да мислим да цифра која нама недостаје на овом пројекту је негђе око милијун марака'', каже Бешлић. Говорећи о цјелокупној вриједности пројекта Бешлић је појаснио финанцирање пројекта у фазама.

'Од врха Авеније, од семафора потрошили смо четири и пол милијуна КМ за изградњу цесте, саму изградњу моста платили смо 12 милијуна, да вам кажем да овај овђе дио кошта око три милијуна и шест стотина, можете збројити колико је то новаца и плус 450 тисућа кошта овај кружни ток. То би била цјелокупна цифра, а морате знати да су бројке велике јер се радила и одводња оборинских вода, радили су се каблови за лед јавну расвјету, а и провођење водоводних цијеви. Завршетком пројекта осигурали смо све предувјете да се овај дио града може развијати'', закључио је Бешлић. -

Иди назад