У Мостару отворена нова зграда Логопедије

Свечана церемонија отворења Центра за рехабилитацију дјеце с уграђеном умјетном пужницом, слушним, говорним и психофизиолошким поремећајима уприличена је у четвртак у Мостару.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић изразио је задовољство поводом отварања споменутог центра, оцијенивши како је он формално за читаву Босну и Херцеговину, а не само Херцеговачко-неретванског кантона.

- С једном надоградњом горе, мислим да ћемо имати изузетно добру услугу на највишој разини оних стандарда који су данас примјерени. Особито је важно да и наши родитељи немају проблеме које су до јучер имали, да имају повјерење у наш Дом Здравља, у наше професионалце који ће овђе радити једну изврсну услугу - казао је Човић.

Скренуо је позорност и на добру сарадњу с државом Кувајт, истакнувши како је ово био само један у низу пројеката на којима су Кувајт и БиХ заједнички радили и да вјерује како ће се та сарадња и даље наставити.

Директор Дома здравља Мостар Марио Кордић нагласио је како ће новоизграђени објект у пуном капацитету почети радити за 15-ак дана.

- Центар је опремљен свом могућом, најмодернијом дидактичком опремом. Опремљен је модерном видео технологијом гдје је јако важно пратити развој, односно напредак дјеце, затим слушним помагалима и свом могућом опремом кроз коју можемо пратити дјецеу с умјетном пужницом - казао је Кордић.

Додаје како се годишње обави око 14.000 прегледа у једном оваквом центру, а тренутно је 500 активних картона, односно дјеце која ту свакодневно долазе.

Укупна цијена изградње овог објекта, подсјетио је Кордић, била је 1.300.000 марака.

Као градоначелник Мостар данас сам поносан што наш град данас отвара овакав један здравствени објект јер реализирањем овог пројекта не само да се побољшати радни увјети за дјелатнике Службе за говорне и психофизиолошке потешкоће већ ће дјеце  и родитељи имати неизравну корист-истакнуо је у свом обраћању градоначелник Љубо Бешлић те захвалио хрватском члану Предсједништва БиХ др. Драгану Човићу, без чијег залагања и посредовања овај пројект још не би био сигурно завршен и пријатеља из Кувајта којима смо сви изнимно захвални за финансијску помоћ овом за Град Мостар и ХНК-у важном пројекту.

ПР ГМ

Иди назад