У Мостару отворено склониште за напуштене животиње

Страy Виллаге отворен је данас у Мостару, а ради се о првом приватном склоништу за напуштене животиње, којег су изградили Анимал Царе Центар и њемачка удруга Стреунерглüцк, уз помоћ донатора.

Страy Виллаге је било јако тешко изградити захтјева много новаца и дозвола. Радили смо све по европским стандардима, јер су нам партнери из ЕУ, а и ми желимо бити једни од најбољих у регији. Помогли су нам и Град Мостар, те кантон ХНК, Њемачка амбасада и Стреунерглüцк који нам је био највећа подршка у сваком смислу, те се надамо и будућој сарадњи - рекла је за Емица Ћорић предсједница удруге Анимал Царе Центар.

Градоначелник Мостара Љубо Бешлић поручио је како ће град наставити помагати рад Анимал Центра те како ће отварањем Центра Мостар на бољи и квалитетнији начин бринути о псима и осталим животињама.[нбсп]

Веселко Черкез, предстојник Уреда Владе ХНК-а, рекао је како се ради о великом пројекту, те како ће Влада ХНК-а наставити и даље помагати рад Центра.

Анимал Царе Центар у Мостару постоји од 2016. године, а од тада су направили пуно за рјешавање проблема популације паса и маца луталица у Мостару.

ПР ГМ

Иди назад